Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odazovi se!

Zaklada Ana Rukavina poziva na akciju u Rijeci 25. veljače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi ljudi dobre volje pozvani su na akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Rijeci.

Pod tradicionalnim motom 'Lijek je - u nama!' akcija upisa u Registar održat će se nadolazećeg ponedjeljka 25. veljače od 13 do 16 sati na Trgu Republike Hrvatske u Rijeci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina U Rijeci 228 novih donora upisano u Registar

U Registar se upisati mogu sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik, te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti). Svaki potencijalni darivatelj može spasiti nečiji život, jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

Rezultati Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji 37 551 dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je tipizirano 33 275 uzoraka krvi. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 25 transplantata, od toga 15 transplantata bio je za primatelje u Hrvatskoj, a 10 za primatelje u inozemstvu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene