Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Zaiskrilo zbog toplog obroka: "U situaciji kada je Slavonac na koljenima - da mi mažemo vratove debelim guskama, to stvarno nema smisla"

Aktualno Galerija Topli obrok za župane - 3 Topli obrok za župane - 3 Foto: DNEVNIK.hr Topli obrok za župane - 5 Topli obrok za župane - 5 Foto: DNEVNIK.hr Topli obrok za župane - 4 Topli obrok za župane - 4 Foto: DNEVNIK.hr Topli obrok za župane - 6 Topli obrok za župane - 6 Foto: DNEVNIK.hr +1 Topli obrok za župane - 2 Galerija 1/6 >>
Privilegijima poput službenog automobila, mobitela, računala, poslovnih domjenaka i ručkova u kojima već uživaju župani i njihovi zamjenici pridružilo se i pravo na trošak za prehranu. Topli obrok plaćaju im porezni obveznici, a iznosi oko 60 eura svaki mjesec. Prijedlog takve odluke u četvrtak će se naći na dnevnom redu skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

Pred vijećnike stiže prijedlog da se vukovarsko-srijemskom županu i njegovim zamjenicima izglasa plaćanje troška prehrane.

"Svi dužnosnici prema uputama koje smo dobili iz Ministarstva pravosuđa, a temeljem određenih upita koji su išli prema povjerenstvu za tumačenje sukoba interesa imaju pravo na topli obrok", rekao je Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan.

Riječ je o 60-ak eura na mjesec.

"To pravo mogu konzumirati, ali i ne moraju kada se takva odluka donese na skupštini", dodaje Dekanić.

Odluka je već usvojena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje naknada iznosi 66 eura. Za nekoliko centi viša je u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji, dok u Karlovačkoj ona iznosi 664 eura na godinu. Zagrebačka, Koprivničko-križevačka, Primorsko-goranska, Međimurska, Šibensko-kninska i Osječko-baranjska županija takav topli obrok ne planiraju uvesti, ostale županije nisu odgovorile Dnevniku Nove TV. Oporba s istoka glasat će protiv, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Crobarometar: Hrvoje Krešić - 1 Donosi Dnevnik Nove TV Novi Crobarometar: Doznajte je li došlo do promjene u rejtingu političkih stranaka, a ima i zanimljivih novosti na listi (ne)popularnih političara

"U situaciji kada je Slavonac na koljenima, kada ne možete kupiti domaću svinjetinu, junetinu, kada je stočni fond u cijeloj Slavoniji uništen, da mi mažemo vratove debelim guskama - to stvarno nema smisla", smatra Mario Lozančić, županijski vijećnik iz DP-a.

Topli obrok trebali bi platiti građani.

"Od novca poreznih obveznika sebi priskrbljuju sve ono što se smatra i vodi pod reprezentacijom, onda mogu i ovo", kaže Josip Grubišić iz Vinkovaca.

"Kažem da je to odluka nepristojna, nekarakterna, bez obraza. A što ovi što su po kontejnerima?", pita se Danica iz Nuštra.

"Neće on da jede kiflu, on će nešto bolje pojest, otkud bi on pojeo kiflu, a ovo je meni prvi ručak, od jutros još nisam ništa jela!", kaže Mira iz Vukovara.

Pročitajte i ovo Prosvjed podrške Palestini - 2 iz minute u minutu FOTO/VIDEO U Zagrebu prosvjed podrške Palestini: "Šaljemo poruku da ne vjerujemo u laži koje Izrael govori, a Zapad širi"

Za 60 eura može se kupiti 120 kifli.

"U Vukovaru sam kupila topli sendvič, platila sam ga 3 eura i 20 centi, za 60-ak eura može se dakle kupiti 19 ovakvih obroka", javila je Bešić Đukarić.

Župan Dekanić svoj će topli obrok ipak plaćati sam.

Pročitajte i ovo Antiteroristička vježba u Cavtatu - 2 vježba s profesionalcima Teroristički napad i uporaba radioaktivnog materijala: Na krajnjem jugu Hrvatske održana vježba za slučaj najgoreg scenarija

"Budući da ste mene prvog uhvatili, ne preostaje mi ništa drugo nego da kažem - neću uzeti tu naknadu", rekao je Dekanić.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo nam je da je sve po zakonu, a odluke župani potpisuju sami sebi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene