Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vježba s profesionalcima

Teroristički napad i uporaba radioaktivnog materijala: Na krajnjem jugu Hrvatske održana vježba za slučaj najgoreg scenarija

Aktualno Galerija Antiteroristička vježba u Cavtatu - 1 Antiteroristička vježba u Cavtatu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Antiteroristička vježba u Cavtatu - 2 Antiteroristička vježba u Cavtatu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Antiteroristička vježba u Cavtatu - 3 Antiteroristička vježba u Cavtatu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Antiteroristička vježba u Cavtatu - 4 Antiteroristička vježba u Cavtatu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Antiteroristička vježba u Cavtatu - 5 Galerija 1/6 >>
Na krajnjem jugu Hrvatske, na poluotoku Prevlaci, održana je vježba za slučaj terorističkog napada koji uključuje i uporabu radioaktivnog materijala.

Vježba se održava u sklopu 11. svjetskog kongresa o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj znanosti i nadzoru posljedica. Na terenu je bilo više od 100 sudionika, od policije, vatrogasaca, civilne zaštite, vojske i hitnih medicinskih službi.

Scenarij je prikazao skupinu terorista koji su pokušavali krijumčariti radiokativni materijal, uslijedio je oružani sukob s graničnom policijom. Teroristi su uspješno svladani, a prostor i ljudi dekontaminirani.

Pročitajte i ovo Denis Buntić obiteljska drama se nastavlja Klara Buntić: "Ne želi vratiti moje i djetetove dokumente. Određene su mu još dvije mjere"

"Živimo u takvo vrijeme gdje zaista treba biti spreman na sve. Republika Hrvatska se priprema, sprema se i svakim danom će biti sve bolja", komentirao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut.

"Hrvatskoj je dodijeljeno više od 74 milijuna eura za razvoj projekata zaliha i dekumentacije kao odgovor na kemijske, biološke, radioaktivne i nuklearne opasnosti. 

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Ovo morate znati Od 1. studenog važne promjene za sve vozače: Ako ne želite platiti kaznu, ovo je obavezno

Hrvatska radi veliki posao na europskoj razini kako bi osigurala da zaista izgradimo sigurnosne mjere. Poduzeli smo sve kako bismo djelovali prema otpornijoj Europskoj uniji", zaključila je voditeljica rescEU CBRN-a Antonella Cavallo.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene