Zagrebparking dignuo je automobil s oznakom za osobe s invaliditetom i to s mjesta predviđenog za njih, kad su ga roditelji s teško bolesnom djevojčicom parkirali ispred KB Dubrava.


Bez obzira na sve dokumente koje su im priložili, Zagrebački holding je neumoljiv već šest i pol godina. Traži svoj novac, pa makar i ovrhom. Slučaj je završio na sudu.

Vezani članci Ilustracija Pronađena djevojčica koja je u ponedjeljak nestala u Gornjem Vakufu Beba rođena pod ruševinama u Siriji - 3 Poznato je tko će udomiti bebu koja je u ruševinama pupčanom vrpcom bila vezana za majku

Reci i 'ajoj' kad od 2010. ne možeš dokazati da si invalid sa 10 dijagnoza i da imaš pravo parkirati na mjestu za invalide, bez da ti dignu automobil.

''U automobilu je bilo vrijednih 200.000 kuna Laninih aparata za održavanje na životu'', ispričala je Dženita Lazarević, Lanina majka. Po putu, vrijedni pulsni oksimetar, Zagrebparking im je i razbio.

''Moj suprug je uzeo taksi i otišao u tu Strojarsku ulicu, našao auto i kad je otvorio auto naš znak pristupačnosti stajao je na podu. On ga je digao i pokazao im da je znak pristupačnosti tu. Kontaktirala sam kabinet njihovog gradonačelnika Bandića, prebacili su nas na Holding, međutim rekli su da oni apsolutno ne mogu više ništa napraviti'', rekla je Dženita.

Zagrebparking ipak može ne napraviti ništa. ''Izražavamo žaljenje što je došlo do ovog slučaja. Zagreb holding i podružnica Zagrebparking razmotriti će ovaj slučaj kako bismo pokušali pronaći rješenje da ne dođe do naplate potraživanja'', rekla je Gordana Ćupić, službenica za informiranje Zagreb parkinga.

''Prošle godine smo dobili ovrhu za Lanu na kojoj stoji 800 kuna. Sad vjerojatno bi morali platiti i sudske troškove i kamatu međutim ne pada mi na pamet platiti uopće ništa'', kaže Dženita.

Presuda će biti 22. veljače na Općinskom sudu u Dubrovniku, ako im Zagrebparking ne presudi drugačije, ili Ured gradonačelnika Bandića.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju