Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polufinale

Zagrebački studenti osvojili prvo mjesto u natjecanju iz prava EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studentska ekipa Pravnog fakulteta u Zagrebu u konkurenciji 12 sveučilišnih ekipa iz Europe i SAD-a osvojila je prvo mjesto na polufinalnom natjecanju u simuliranim sudskim raspravama (European Law Moot Court Competition) u Firenci, priopćeno je sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Ekipa zagrebačkog Pravnog fakulteta, u sastavu Mirna Romić, Tena Ratković i Jurica Sevček, u izravnom sučeljavanju pobijedila je njemačko Sveučilište Koeln i američki Pravni fakultet Columbia (New York). Riječ je o uglednom natjecanju iz prava Europske unije na kojemu svake godine sudjeluje više od 200 sveučilišta. Nakon pisanog dijela natjecanja i selekcije najboljih pisanih podnesaka održavaju se četiri regionalna polufinala, ove godine u Firenci, Maastrichtu, New Yorku i Madridu. U svakom polufinalnom krugu sudjeluje po 12 timova (ukupno 48). Četiri pobjedničke ekipe bore se za pobjedu pred Europskim sudom u Luxembourgu.

Pročitajte i ovo Profesor Mladen Vedriš bavi se spojem ekonomije i prava Investicija u samog sebe Novi propisi, nova radna mjesta: Kolegij Ekonomska analiza prava već sad nudi neiscrpnu mogućnost zapošljavanja Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić gostuje Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Gost Dnevnika Nove TV Sudac Ivan Turudić o imovinskim karticama: "Ne bojim se, što se mene tiče mogu biti na telegrafskom stupu"

Polufinalni krug natjecanja, na kojemu su sudjelovali naši studenti, održano je u European University Institute u Firenci (www.iue.it). Studentsku ekipu pripremala je Jean Monnet katedra za Europsko javno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, a trenerica je bila asistentica Melita Carević. Ovo je treći put da se naši studenti plasiraju u luksemburško finale, a prethodno su osvojena dva druga mjesta, 2008. i 2006. godine, stoji u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene