Milan Bandić na štakama obišao zimsku službu (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Milan Bandić na štakama obišao zimsku službu (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak da će do ponoći u Gradsku skupštinu dostaviti svoj prijedlog gradskog proračuna za 2019. godinu, o kojemu bi gradski zastupnici trebali raspravljati te ga prihvatiti ili odbiti na skupštinskoj sjednici 13. prosinca.


Na pitanje zašto je sjednica Gradske skupštine pomaknuta sa 6. na 13. prosinca, Bandić je odgovorio kako to treba pitati predsjednika Gradske skupštine Andriju Mikulića (HDZ), jer on saziva Skupštinu.

Vezani članci Dario Juričan (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Redatelj Milan Bandić: "Štovatelj si korupcije i želiš sudjelovati u korumpiranju cijele Hrvatske? Javi nam se!" Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić zaprijetio Vladi: "Moji zastupnici neće dizati ruke u Saboru ako se ne povećaju plaće prosvjetarima"

"Ja ću, koliko samo znam što je moja obaveza, danas do 24 sata predložiti prijedlog proračuna za 2019. godinu. To sam uredno obećao i ovih minuta ili kojih sat, dva će taj proračun biti dostavljen u Gradsku skupštinu", istaknuo je u Centralnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, gdje je nazočio smotri vozila i opreme uoči početka zimske sezone.

Novinare je zanimalo i očekuje li da će na Skupštini proći njegov prijedlog proračuna te očekuje li dogovor s gradskim zastupnicima stranke Neovisni za Hrvatsku, koju su mu, uz HDZ, koalicijski partneri, ili s nekim drugim zastupnicima.

"Ja očekujem da mi za tri i pol do četiri tjedna prođe noga, da mi Bog pomogne da mi prođe noga, da mogu normalno funkcionirati. To je što ja očekujem", odgovorio je Bandić. (Hina)

Penava: ''Pupovac mora odlučiti je li mu mjesto u Baškoj Palanci ili Vukovaru'', on ne otrkiva odluku