Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li - odgovora nema

Dan pada Vukovara uz stihove Arkanove udovice - reakcije na snimku Bandića izostale, ali iz Udruge zatočenih i nestalih tvrde: "Trebao bi se ispričati"

Bandić s obljetnice na Cecu - 3
Bandić s obljetnice na Cecu - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bandić s obljetnice na Cecu - 3 Bandić s obljetnice na Cecu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bandić s obljetnice na Cecu - 5 Bandić s obljetnice na Cecu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Bandić s obljetnice na Cecu - 4 Bandić s obljetnice na Cecu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Penava Ivan Penava Foto: DNEVNIK.hr +1 Bandić s obljetnice na Cecu - 2 Galerija 1/6 >>
Video u kojem se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon odavanja počasti žrtvama Vukovara zabavlja s društvom uz taktove pjesme Arkanove udovice izazvao je niz reakcija, ali i njihov znakoviti izostanak od onih koji bi prvi trebali takvo što osuditi.

Milan Bandić je u ponedjeljak izjavio da mu se "fućka" tko što snima, a za svoje postupanje nije se ispričao. Snimka je nastala nekoliko sati nakon što je Bandić s izaslanstvom odao počast žrtvama Domovinskog rata i Vukovara.

No reakcije, pa čak i od onih koji ne odobravaju ovakvo ponašanje, poprilično su blage. "Ne bih nikada na 18. bilo što slavio, poglavito ne uz zvuke Cece. S druge strane, mislim li da je kolega Bandić naručio tu pjesmu - ne mislim. Mislim li da je bio DJ - također ne mislim", kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Bandić je u ponedjeljak svoje postupke opisao riječima: "Otiđite k mojim prijateljima i bit će vam puno jasnije. Pa da vidite tu rapsodiju boja i da vidite tko su ti ljudi."

Na pitanje novinara kakva se poruka šalje drugim braniteljima kad se na taj dan sluša takva glazba, Bandić je odgovorio: "Ma fućka mi se tko što snima, ma fućka mi se u životu i tko što šalje."

Nitko nema komentara

Za istim stolom sjedio je Miodrag Demo, koji ni u utorak nije želio dati izjavu. Bez komentara je i Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša. Ni Crkva, kojoj Bandić svake godine donira najviše gradskog novca, nema komentara.

Bez komentara je i Hrvatski generalski zbor. Njihova suzdržanost u vezi s time može se protumačiti i strahom da ne izgube prostor koji im je dodijeljen, a koji je upravo u vlasništvu Grada Zagreba.

U Savezu udruga očekuju ispriku

U Savezu udruga zatočenih i nestalih branitelja smatraju neprimjerenim da se na takav način završava dan posvećen žrtvama rata. Čak i ako gradonačelnik nije znao što sluša - trebao je, smatraju, biti upozoren.

"Vjerujem da će gradonačelnik prepoznati potrebu da pošalje poruku obiteljima i stradalnicima i braniteljima u vezi s tim što se dogodilo", kazala je Ljiljana Alvir iz Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te dodala da bi se Bandić trebao ispričati.

Hoće li se ispričati, upitan je i službenim putem, no odgovora nema.

Ponašanje smatra degutantnim

"Isprike od gospodina Bandića vrijede kao i one pahulje koje on pojede zimi", rekao je Predrag Fred Matić. Fred Matić smatra degutantnim uopće na taj dan išta slaviti i to, kaže, pokazuje odnos vladajućih elita prema Vukovaru.

"Ono - 'fućka mi se živo', time je rekao da mu se fućka i za Vukovar i za vukovarske žrtve i za sve. Uostalom, znamo da je gospodin imao lijepe godine za sudjelovanje u Domovinskom ratu, a nije sudjelovao. Ali je novcem kupio čak i određeni broj branitelja, oni ga vole kao svog narodnog heroja", dodaje Matić.

U HDZ-u zatvaraju oči

U HDZ-u na ovaj propust svog koalicijskog partnera zatvaraju oči.

"Što on sluša u slobodno vrijeme, čime se bavi, kakav je njegov hobi - doista ne znam. O tome je li takvo ponašanje primjereno ili neprimjereno, najbolji će sud reći naši sugrađani, odnosno građani grada Zagreba u svibnju iduće godine", smatra Branko Bačić.

I dok se Bandiću fućka, oni koji šute i on znaju čime ih je zadužio. Pa se i njima fućka.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Uporno izbjegavao odgovor Bandić odbijao odgovoriti na pitanja o ručku uz taktove Cece: "Fućka mi se tko što snima i šalje..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRAVOSUDNA TRAKAVICA Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac"

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene