Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uporno izbjegavao odgovor

Bandić odbijao odgovoriti na pitanja o ručku uz taktove Cece: "Fućka mi se tko što snima i šalje..."

Dnevnik Nove TV u posjedu je video snimke na kojoj se vidi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u opuštenom druženju na ručku uz zvuke glazbe srbijanske pjevačice Cece, Arkanove udovice.

Doznajemo kako je snimka nastala na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje kada je i Bandić sa suradnicima bio u Vukovaru i poklonio se žrtvama i stradalnicima.

Pročitajte i ovo Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete" Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

Pri povratku su pak bili na ručku, na privatnom imanju nedaleko od Vinkovaca gdje je snimka i nastala. Na naša pitanja danas o tome, Bandić je više puta izbjegavao odgovoriti. Novinarku Dnevnika Nove TV prekidao je i prije nego je postavila pitanje. 

Bandić: Otiđite kod mojih prijatelja i bit će puno jasnije. Pa da vidite tu rapsodiju boja i da vidite tko su ti ljudi.

Buljan: Ali nisam vas pitala za vaše prijatelje nego kakvu poruku šaljete da na takav dan slušate takvu glazbu?

Bandić: Ma fućka mi se tko što snima, ma fućka mi se u životu i tko šta šalje. Pustite snimku sa svih naših druženja zadnjih 30 godina, to su moji prijatelji kojih se ja ne odričem.

Buljan: Ali pitam vas zbog glazbe koja se slušala?

Bandić. Pa vi ste prirodno nezadovoljni i to je vaše pravo. Hvala lijepo.

Na snimci se vide i Bandićevi suradnici iz grada i stranke: Miodrag Demo, Miro Laco, Ivan Rašić.

Pokušali smo od aktera zabave dobiti odgovore na pitanja kako to da su na dan kada su stigli u grad heroj pokloniti se žrtvi i stradalnicima okrijepu imali uz zvuke cajki Arkanove udovice. Bilo je tu neugodnih odgovora u telefonskim razgovorima, poklapanja slušalice i nejavljanja nakon slanja službenih upita.

Nitko nije opvrgnuo da je bio na imanju, neki tek kažu nisu obraćali pažnju kakva glazba svira. Vlasnik kojih ih je ugostio također ne želi pred kameru, tek poručuje - on je puštao Cecinu pjesmu. Bandićeva zamjenica za snimku je čula po kuloarima.

"Ja nisam upoznata niti sa sadržajem niti sa okolnostima, na kraju krajeva imam i svoje osobno pravo sumnjati u autentičnost takve snimke“, kaže Jelena Pavičić Vukićević.

Iz Vukovara poruka:

"Žalosno je uopće takvu glazbu slušati u bilo kojoj prigodi, ali vidite, ne vjerujem baš da je to njegov izbor bio, vjerojatno je krivnja na domaćinu koji je to organizirao, znamo i sami, često se pojaviš u nekakvim situacijama pa budeš pa baš ti glazba ni ne odgovara"; kaže Tomislav Josić. Upitan kakva se poruka time šalje kaže: "Pa ja bih rekao novo normalno".

Nove mjere prvu noć zabrane u Vukovaru je prekršio drugi dužnosnik. Državni tajnik Stjepan Sučić pravio je probleme policiji, dobio prekršajnu prijavu. Podnio je neopozivu ostavku.

"Žao nam je da je do toga došlo, nerado kažem ovakve situacije vidimo, a eto prihvaćamo ostavku“, rekao je premijer Andrej Plenković.

"Ovaj predmet vezan za Sučića je individualan čin njega kao državnog dužnosnika. Poruka nije dobra, od nas dužnosnika očekuje se da uvijek budemo uzor i primjer poštivanja zakonskih propisa", kaže potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Uz Sučića, prekršajnu prijavu za vrijeđanje policije je dobio i ravnatelj vukovarskog memorijalnog centra, Krunoslav Šeremet, o njegovoj sudbini odlučit će Upravno vijeće centra. Dok se taj slučaj raspliće, o Bandiću će sud donositi njegovi birači.


 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene