Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija prevencije

Zagrebačka policija nagrađivala oprezne motocikliste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas započela pojačani nadzor na važnijim prometnicama. Zagrebački plavci posebno su kontrolirali vozače motora koji su rizična skupina. Šokantno zvuči podatak da ih je samo u prošloj godini na hrvatskim cestama poginulo 127.

Sve ljepše vrijeme izmamilo je na ceste vozače motora. Zato su se zagrebački plavci bacili na prevenciju. Svi vozači motora koji se drže slova zakona, a većina se držala - uz pohvalu su dobili i prigodan poklon.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

Među nagrađenim vozačima se našao i Mladen Brlečić. Na dva kotača je pet godina, prešao je 50 tisuća kilometara bez prekršaja. Niti jednom nije sudjelovao u nesreći. 'Pazim koliko mogu, da ne vozim prebrzo i da ne izletavam, ali bilo je par slučajeva da sam skoro nagrabusio. Auti izletavaju, ne paze na nas motoriste', kaže Mladen.

I motoriste i vozače osobnih automobila policija upozorava kako spriječiti povećanje crne statistike. 'Upozorenje je vozačima da povećaju oprez, da su motoristi oko njih, bolja provjera mrtvog kuta, davanje pokazivača smjera i slično. Vozače motocikla upozoravamo na dosljedno poštivanje prometnih pravila jer će samo tako uspjeti sebe čuvati u prometu', rekao je inspektor Mario Salopek.

Prebrza vožnja na motoru jedan je od najčešćih prekršaja, a mnogi i dalje, unatoč svim upozorenjima ne nose kacigu. 2300 motorista prošle je godine platilo novčanu kaznu od 1000 kuna, a mnogi su to nažalost platili i glavom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene