Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkoj Zračnoj luci još nisu uvedene nikakve dodatne mjere zbog pojave svinjske gripe u drugim dijelovima svijeta, doznaje se od direktora Zračne luke Boška Matkovića, koji je od suradnika zatražio da provjere zalihe zaštitnih maski i ostaloga kako bi se pripremili za moguću pojavu svinjske gripe među putnicima.


'Od Ministarstva zdravstva i epidemiologa još nismo dobili nikakve naputke, a sami ne možemo poduzimati nikakve mjere, rekao je direktor Zračne luke i dodao kako je od suradnika zatražio da provjere zalihe zaštitnih maski i ostale opreme nužne u slučaju pojave svinjske gripe. Objasnio je da su na snazi standardne mjere koje se svakodnevno poduzimaju.

Vezani članci Slika nije dostupna Zračna luka Zagreb: Milijunti putnik kasni tjedan dana Slika nije dostupna Proširenje 'Plesa' poskupljuje za 50 milijuna eura

>> Virus svinjske gripe ostavlja jezivi dojam da nosi autorski potpis tajne elite

Ako netko od putnika ima zdravstvenih tegoba ili zaraznu bolest, naši ga djelatnici upućuju sanitarnoj inspekciji i liječničkoj službi, koja ih zbrinjava i prevozi u zdravstvene ustanove, rekao je te dodao kako proteklih dana nisu imali takvih slučajeva. Matković je istaknuo da je zagrebačka Zračna luka prva točka u kojoj se može očekivati svinjska gripa, to jest dolazak putnika sa simptomima te bolesti. Zato je iznimno važno, dodao je, da od Ministarstva što prije dobiju naputke što poduzeti u tom slučaju kako bi u Zračnoj luci zaštitili policajce i carinike te ostale djelatnike koji s njima prvi dolaze u kontakt.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju