Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkoj Zračnoj luci još nisu uvedene nikakve dodatne mjere zbog pojave svinjske gripe u drugim dijelovima svijeta, doznaje se od direktora Zračne luke Boška Matkovića, koji je od suradnika zatražio da provjere zalihe zaštitnih maski i ostaloga kako bi se pripremili za moguću pojavu svinjske gripe među putnicima.


'Od Ministarstva zdravstva i epidemiologa još nismo dobili nikakve naputke, a sami ne možemo poduzimati nikakve mjere, rekao je direktor Zračne luke i dodao kako je od suradnika zatražio da provjere zalihe zaštitnih maski i ostale opreme nužne u slučaju pojave svinjske gripe. Objasnio je da su na snazi standardne mjere koje se svakodnevno poduzimaju.

Vezani članci Slika nije dostupna 'U Hrvatskoj je sada više od 200 investitora sa 140 milijardi kuna' Slika nije dostupna Obnova zračne luke Pleso za 300 milijuna eura

>> Virus svinjske gripe ostavlja jezivi dojam da nosi autorski potpis tajne elite

Ako netko od putnika ima zdravstvenih tegoba ili zaraznu bolest, naši ga djelatnici upućuju sanitarnoj inspekciji i liječničkoj službi, koja ih zbrinjava i prevozi u zdravstvene ustanove, rekao je te dodao kako proteklih dana nisu imali takvih slučajeva. Matković je istaknuo da je zagrebačka Zračna luka prva točka u kojoj se može očekivati svinjska gripa, to jest dolazak putnika sa simptomima te bolesti. Zato je iznimno važno, dodao je, da od Ministarstva što prije dobiju naputke što poduzeti u tom slučaju kako bi u Zračnoj luci zaštitili policajce i carinike te ostale djelatnike koji s njima prvi dolaze u kontakt.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju