Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nismo dobili naputke'

Zagreb: U Zračnoj luci nema posebnih mjera zbog svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj Zračnoj luci još nisu uvedene nikakve dodatne mjere zbog pojave svinjske gripe u drugim dijelovima svijeta, doznaje se od direktora Zračne luke Boška Matkovića, koji je od suradnika zatražio da provjere zalihe zaštitnih maski i ostaloga kako bi se pripremili za moguću pojavu svinjske gripe među putnicima.

'Od Ministarstva zdravstva i epidemiologa još nismo dobili nikakve naputke, a sami ne možemo poduzimati nikakve mjere, rekao je direktor Zračne luke i dodao kako je od suradnika zatražio da provjere zalihe zaštitnih maski i ostale opreme nužne u slučaju pojave svinjske gripe. Objasnio je da su na snazi standardne mjere koje se svakodnevno poduzimaju.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

>> Virus svinjske gripe ostavlja jezivi dojam da nosi autorski potpis tajne elite

Ako netko od putnika ima zdravstvenih tegoba ili zaraznu bolest, naši ga djelatnici upućuju sanitarnoj inspekciji i liječničkoj službi, koja ih zbrinjava i prevozi u zdravstvene ustanove, rekao je te dodao kako proteklih dana nisu imali takvih slučajeva. Matković je istaknuo da je zagrebačka Zračna luka prva točka u kojoj se može očekivati svinjska gripa, to jest dolazak putnika sa simptomima te bolesti. Zato je iznimno važno, dodao je, da od Ministarstva što prije dobiju naputke što poduzeti u tom slučaju kako bi u Zračnoj luci zaštitili policajce i carinike te ostale djelatnike koji s njima prvi dolaze u kontakt.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene