Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostvaren rast noćenja

Zagreb: Turistički hit u studenome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom studenoga, Zagreb je posjetilo 46, 790 turista, broji se 88, 000 noćenja što predstavlja povećanje od 6% u dolascima i 12% u noćenjima u usporedbi sa studenim prošle godine.

Zagreb trlja ruke, ostvarili su rast u turističkoj posjeti unatoč sveprisutnoj recesiji. Od ukupnog broja turista, 30, 597 je stranaca koji su napravili 56, 812 noćenja. Najviše je gostiju iz Njemačke, a slijede ih turisti iz BiH, SAD-a, Austrije i Italije.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Ilustracija najnoviji podaci Treći najbolji glavni grad u Europi: Turistički rezultati u Zagrebu nadmašili očekivanja

Izuzev stranih gostiju, ni domaći nisu zakazali pa je tako zabilježen porast od 22% noćenja, i 5% dolazaka kod hrvatskih gostiju kojih je 16, 193 posjetilo Zagreb, a čak 31, 188 je prenoćilo.

Kako bi se dobri rezultati nastavili i sljedeće godine, Turistička zajednica Zagreba, nakon što je darovala božićno drvce Rimu, promovirat će zagrebačku božićnu atmosferu u New Yorku 16. prosinca. Evidentno je da kvalitetna promocija može nadomjestiti more, sunce i 'mediteran kakav je nekad bio'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene