Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Otvorena podzemna garaža na 'Kvatriću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podzemnu garažu na Kvaternikovom trgu s 351 parkirališnim mjestom, od kojih će 20 biti rezervirano za invalide, na tri podzemne etaže i pješačkim pothodnikom na dvije razine s liftovima, što ju je izradila tvrtka "Tehnika", otvorio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Radovi na Kvaternikovom trgu, vrijedni 160 milijuna kuna, obuhvatili su i izmjenu infrastrukture te rekonstrukciju pristupnih prometnica i plohe trga koja će, najavio je Bandić, biti u potpunosti dovršena u prosincu, kad se izradi i postavi urbana oprema - 16 kioska za cvijeće i klupice, fontana, nadstrešnice, svjetlosni stup (display) te posadi zelenilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravo na grad VIDEO i FOTO: Lijes 'javni interes' bačen u garažu u Varšavskoj Slika nije dostupna Moderna i efikasna VIDEO: To je garaža za centar grada!

Zagrebački gradonačelnik zahvalio je svima koji su sudjelovali u tom velikom projektu, od idejnog projektanta Miroslava Genga do tvrtke "Tehnika", glavnog izvođača radova te izrazio zadovoljstvo izgledom trga, koji će, po dovršetku biti, uz Cvjetni i Trg bana Jelačića, kako je rekao, jedan od najljepših zagrebačkih trgova.

Rekonstrukcija Kvaternikovog trga započela je u kolovozu 2006., a svi radovi na izgradnji garaže, u vrijednosti od 46 milijuna kuna, dovršeni su u roku.

Bandić je spomenuo kako će i ubuduće "slušati bilo Zagrepčana, ali neće odustati od razvoja grada". 

"Neću dozvoliti šačici ljudi da zaustavi kapitalne projekte", rekao je te dodao kako i prometna struka ističe da se 'promet u mirovanju' ne može riješiti bez garaža.

Direktor "Zagrebparkinga" Miroslav Kraljević je najavio kako se dovršetak garaže na Tuškancu planira za travanj 2008. i izrazio nadu se će izmjene Generalnog urbanističkog plana omogućiti gradnju još koje garaže u centru. Podsjetio je da je i sam 1987. imao ideju da se ispod Trga bana Jelačića napravi podzemna garaža, ali da je ta ideja tada propala. 

"Kad se bude gradio metro, možda to ponovno bude prilika", dodao je.

Gradonačelnik Bandić je najavio kako su sada na redu za uređenje Trg Kreše Ćosića, Trg Franje Tuđmana i Trešnjevački plac te spajanje Trešnjevke s Črnomercem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene