Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu među temama će biti ćirilica i dvojezični natpisi, a prisutnima će se obratiti i premijer Zoran Milanović.


Velika skupština Srpskog narodnog vijeća (SNV), na kojoj će se okupiti oko 1700 vijećnika iz više od 150 općinskih, gradskih i županijskih vijeća Srba iz cijele Hrvatske, uz predstavnike svih drugih srpskih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, predstavnike institucija iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, predstavnike izbjeglica i srpskih organizacija iz zemalja regije.

>> Pupovac o Vukovaru: 'Ovo je pogrešna odluka, netko se očito igra'

Vezani članci Tomislav Saucha Grafolozi potvrdili svoj raniji nalaz u suđenju u Aferi dnevnice: "90 posto potpisa vjerojatno je Sauchino" Česnica s novčićem Nakon izbora obilježen pravoslavni Božić: Ovo je prilika za dijalog kojega do sada nije bilo

Vijećnici će se obratiti institucijama, javnosti, međunarodnoj zajednici i zemljama regije sa svojim viđenjem današnjeg položaja Srba i prijedlozima za rješavanje problema proisteklih iz rata i reintegracije. Okupljenima na skupštini obratit će se i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, a nezaobilazna tema skupštine bit će i ćirilićni natpisi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook