Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Božićna noć mirna, ali uz 136 prometnih nesreća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području PU zagrebačke Badnji dan i Božićna noć protekli su relativno mirno, zabilježen je manji broj provala, ali je zbog vožnje neprilagođene lošim vremenskim uvjetima bio veći broj prometnih nesreća, pri čemu je jedna osoba poginula, rečeno je danas u zagrebačkoj policiji.

- U protekla 24 sata evidentirano je samo sedam provala, rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti Matijević.

Pročitajte i ovo Pravoslavni Božić Različite tradicije Od Ukrajine preko Srbije do Etiopije: Najzanimljiviji običaji za proslavu Božića 6. siječnja Premijer Andrej Plenković Nakon huškanja Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji"

Zabilježeno je 136 prometnih nesreća, gotovo dvostruko više nego uobičajeno, jedna je osoba smrtno stradala, a 14 je lakše ozlijeđeno. 

Glasnogovornica Goatti Matijević rekla je da je najčešći uzrok
prometnih nesreća vožnja neprilagođena lošim vremenskim uvjetima.

Na Badnji dan na području Novog Zagreba poginuo je 86-godišnjak koji svojim automobilom "yugo" nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaza te je na njega naletio teretni automobil marke MAN. Vozač "yuga" poginuo je na mjestu nesreće.

PU zagrebačka zabilježila je i tri požara, pri čemu je jedan požar na području Susedgrada uzrokovao adventski vjenčić s upaljenim svijećama. Zapalio se namještaj u kuhinji, a vlasnik stana požar je sam ugasio.

Evidentiran je i požar smeća na balkonu stana u Dubravi, nastao nakon što je 28-godišnji otac sinu pokazivao pirotehničko sredstvo tzv. žabice koje je slučajno bacio u smeće i izazvao manji požar koji su ugasili vatrogasci.

Glasnogovornica Goatti Matijević stoga je građane još jednom pozvala da ne ostavljaju bez nadzora upaljene svijeće na ukrasima, adventskim vjenčićima i boru te da se prije uporabe pirotehničkih sredstava upoznaju s načinom njihove uporabe.

Pirotehnička sredstva II. razreda (petarde, fotane i sl.) smiju se
koristiti tek od 27. prosinca, naglasila je, a mogu ih upotrebljavati i osobe mlađe od 18 godina, ali uz nadzor roditelja ili skrbnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene