Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik RH Stjepan Mesić izjavio je danas u Osijeku kako je uvjeren da postupak protiv generala Zagorca ne može biti drugačiji nego zakonit budući da je, kako je rekao, slučaj pod dalekozorima.


Nakon otvorenja i obilaska 11. osječkog "Jesenskog sajma" predsjednik Mesić je, na zamolbu novinara da komentira sumnje koje general Zagorec i njegova obrana imaju glede mogućnosti poštenog suđenja u Hrvatskoj, kazao: "Ako itko u ovoj zemlji bude imao pošteno suđenje, onda je to sigurno u ovome slučaju, jer je to pod svim dalekozorima, i taj proces ne može biti drugačiji nego jedino zakonit".

Vezani članci Slika nije dostupna Treba li Stjepan Mesić otkriti tko mu je posudio novac za stanove? Slika nije dostupna Mesić: Hrvatskoj ne treba monitoring Europske komisije

>> VIDEO: Zagorec prebačen u zatvor kao u filmskim scenama

>> Klarisa Zagorec: Strahujem za suprugov život

Na novinarski upit treba li supruga generala Zagorca strahovati za njegovu sigurnost, predsjednik Mesić je rekao kako "ima razloga za strah za imovinu koju je njezin suprug prebacio na njezino ime".

"To je razumljiv strah i ja to razumijem, a što se njega (Zagorca) tiče, on je sada jedan od najsigurnijih ljudi u ovoj zemlji. Nitko mu ništa ne može", kazao je Mesić.