Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klarisa Zagorec: Strahujem za suprugov život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimira Zagorca u pritvoru su posjetili supruga Klarisa i odvjetnica. Zagočeva supruga Klarisa izrazito je ljuta i smatra da se protiv njezinog supruga vodi politički proces. Kaže kako se boji za njegov život.

'Vidjela sam supruga i jako sam zabrunita za njega, način na koji je on priveden i trenutak u kojem se to dogodilo zaista nije jasan. Razgovarala sam s državnim odvjetnikom koji je zadužen za njegov slučaj i on mi je potvrdio kako austrijske vlasti u nijednom trenutku nisu posumnjale da postoji bojazan od toga da će moj suprug pobjeći', kaže vidno uzrujana Klarisa Zagorec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagorčev partner svjedočio u istrazi protiv Mauro Bunjevac Slika nije dostupna Hodak: 'Za Zagorca se zalagali i ruski političari'

'Mislim da je svima jasno da je priveden zbog političke igre između austrijske i hrvatske vlasti i nemamo nikakvih mogućnosti da se oslonimo bilo na hrvatsko bilo na austrijsko pravsuđe', kaže Klarisa.

Zagorčeva supruga šokirana je načinom na koji je njezin suprug priveden.

'U petak navečer pred četverogodišnjim sinom. Ima li to smisla? Zar nisu naša djeca dovoljno patila', pita se Klarisa.

Supruga generala Zagorca tvrdi kako za takav način privođenja nema nikakvog smisla jer se njezin suprug uvijek javljao na sve pozive i hrvatskih i austrijskih sudova, a to bi napravio u ubuduće.

Tvrdi da je njihov sin nakon uhićenja ostao sam na cesti, a da njezinom suprugu nisu dozvolili niti da nazove nju kako bi došla po dijete. Kaže kako ne zna ništa o navodnom novcu u njegovoj aktovci, a nikakvu putovnicu sa sobom nije imao.

>>
Mediji o Zagorcu: Njegova je povijest kao priča špijunskog trilera

>> Zagorec uhićen pred sinom, očekuje se izručenje

Geiblinger: Možda se s izručenjem Zagorca pričeka do odluke Ustavnog suda

Glasnogovornik austrijskog Ministarstva pravosuđa Thomas Geiblinger izjavio je kako se može dogoditi da žalba, koju je odvjetnica umirovljenog generala Vladimira Zagorca Elizabeth Rech uručila jutros Ustavnom sudu, odgodi njegovo izručenje. 

'Formalno se može dogoditi da se pričeka sa Zagorčevim izručenjem Hrvatskoj dok sudac Ustavnog suda ne donese odluku. Ali to točno ne mogu potvrditi, jer je to nešto sasvim novo i još se nije dogodilo u sudskoj praksi, tako da nema nikakva iskustva što se tiče takva slučaja', rekao je Geiblinger. 

Austrijska ministrica pravosuđa Maria Berger potvrdila je prije nekoliko dana odluku o izručenju i nakon dogovora austrijskih i hrvatskih tijela o načinu izručenja ono će se i provesti. 

'Što se toga tiče, Zagorac će biti izručen Hrvatskoj i za nas je to završen slučaj', dodao je Geiblinger.

Vladimira Zagorca u pritvoru Zemaljskog suda u Beču posjetili su u ponedjeljak njegova supruga Klarisa i austrijska odvjetnica Elizabeth Rech. Supruga Klarisa kazala je da se boji za suprugov život jer se, kako je rekla, protiv njega u Hrvatskoj vodi politički proces.

Zagorčeva austrijska odvjetnica Rech kazala je da je predala tužbu u kojoj izražava bojazan za njegov tjelesni integritet, da se ne će poštivati njegova ljudska prava i da mu je u Hrvatskoj ugrožen život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene