Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Zadar. A ondje ju je svojim argumentom u debati nasmijala jedna učenica.

Galerija


Na proslavi Dana zadarskog Sveučilišta predsjednica je naglasila važnost akademske zajednice istaknuvši kako društvu u cjelini nedostaje dijaloga i razumijevanja.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Pojavile se stare fotografije Kolinde Grabar-Kitarović: Ovako je izgledala prije 15 godina Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Kolinda Grabar-Kitarović objasnila izjavu da pravosuđe treba slušati narod

U gradskoj upravi predstavljeni su joj gradski projekti, a posjetila je i pogon tvornice pića. Obišla je i gimnaziju Vladimira Nazora, gdje je slušala učeničku debatu o kažnjavanju političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja.

''Naša predsjednica u svojoj predizbornoj kampanji obećala je preseljenje ureda s Pantovčaka, ali svi znamo da je ured tamo i dalje smješten'', rekla je učenica na što su se svi nasmijali, pa i predsjednica.

"Uzeli ste jako dobru temu koju svakako treba razmatrati, ali na koju već esencijalno postoji odgovor. Oni koji kažnjavaju političare bi trebali biti birači na izborima. Dakle, političari, dužnosnici odgovaraju biračima, pogotovo oni koji su izravno izabrani kao ja'', odgovorila je Predsjednica nakon debate.

Učenike je zanimalo i koje su bile najvažnije odluke u njezinu mandatu, na što im je odgovorila da je to svakako “održavanje stabilnosti u Hrvatskoj“.

"Ja sam jedina predsjednica kojoj su se u jednom mandatu promijenile tri vlade, a ishodi parlamentarnih izbora bili su prilično nedorečeni i neodlučni. Tu je bilo dosta koaliranja, dosta razgovora i ja sam u tome morala biti u potpunosti nepristrana", rekla je hrvatska predsjednica zadarskim gimnazijalcima.

Uvijek gdje su i Vatreni: Predsjednica se fotografirala s navijačima u Budimpešti

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr