Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrat

'Faber laže, privedena sam u policiju!'; Policija: Nije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon informacije da je zadarska aktivistica privedena prije tri dana u policiju zbog lijepljenja plakata kojima se poziva na prosvjede protiv Vlade i demantija te informacije od strane policije, aktivistica je danas reagirala izjavom u kojoj tvrdi da je u policiju ipak bila privedena.

U zadarskoj policiji na izvanrednoj konferenciji za novinare demantirali su njezine navode, te Ivan Vidajić tvrdi kako su oni u policijsku postaju otišli na njeno inzistiranje, te kako je za vrijeme razgovora bila slobodna javljati se na mobitel.

Pročitajte i ovo Privođenje vozača kamiona koji je naletio na kolonu vozila - 4 18 ozlijeđenih Ovo je vozač kamiona koji se zabio u kolonu automobila i ozlijedio 18 ljudi, bio je drogiran Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Ivana Loko pak kaže kako je zgranuta lažima koje su krenule od strane PU zadarske i završile u ustima Ravnatelja policije Vladimira Fabera, stoji u audio izjavi na stranici astigospe.com.

Tvrdi kako nije istina da je dragovoljno došla u policiju, već da su je privela dva policijska službenika te da je ona, nakon isprike njihovog nadređenog, odlučila ne dizati tenzije.

No, kako kaže, nakon što je Faber izjavio kako privođenja nije bilo, odlučila je reći što se zapravo dogodilo.

>> Faber se ispričao zbog privođenja mladića

Smatra da ili sam Faber laže ili da širi 'ušminkana' izvješća svojih podređenih te zaključuje kako ona nema razloga lagati, ali da je očito previše naivna pa vjeruje kako u ovoj državi nitko nema potrebe lagati.

Podsjetimo, jedna od organizatorica prosvjeda u Zadru prvo je javila medijima da je i ona privedena dok je lijepila plakate, ali je kasnije tu izjavu povukla te rekla da se radilo o nesporazumu.

Zadarska policija je izjavila kako djevojka nije privedena te da je sama došla u postaju kako bi se raspitala o uvjetima organizacije prosvjeda. Naglasili su da nikakve isprike nije bilo jer za to nije bilo razloga.

U Zagrebu je bio priveden koordinator prosvjeda Josip Dellolio zbog lijepljenja plakata, a policiju su zanimali podaci o organizatorima prosvjeda. Prema neslužbenim informacijama, na policiji je proveo šest sati.

Ravnatelj policije Vladimir Faber jučer se ispričao zbog policijskih propusta prilikom privođenja mladića koji je u ponedjeljak ujutro u središtu Zagreba lijepio plakate s pozivom na antivladin prosvjed pod motom 'Stegnite vi remen bando lopovska'.

No, tzv. slučaj Zadar Faber je nazvao medijskom konstrukcijom, odbacujući tvrdnje da je policija, također zbog lijepljenja plakata, privela koordinatoricu najavljenog prosvjednog skupa Ivanu Loko. 

Ona je, rekao je Faber, sama došla u policiju i tražila razgovor sa šefom postaje u vezi prosvjeda, a nadležni su joj izašli u susret i 'postupili kao pravi servis građana'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene