Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dan provedbe zakona

Zabrana pušenja: Danas 774 inspekcijska nadzora i dvije novčane kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanitarni inspektori Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i danas su pratili provedbu Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda te su izvršeno 774 inspekcijska nadzora, tijekom koji su naplaćene dvije kazne u kafićima, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.

Kako se doznaje, kaznom od 500 kuna kažnjen je konobar koji je propustio opomenuti gosta o zabrani pušenja te ga je uredno poslužio, dok je sa 1.000 kuna kažnjen gost kafića zbog pušenja u zatvorenom prostoru nakon upozorenja da tu ne smije pušiti.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

>> Počelo je... Kako doskočiti zabrani pušenja?

Pušenje u ugostiteljskim objektima zabranjeno je od jučer 6. svibnja. Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović zadovoljan je provedbom zakona, jer se njime štiti pravo nepušača na zdravlje i apelira na pušače da obrate više pažnje na svoje, ali i zdravlje svoje okoline, stoji priopćenju Ministarstva zdravstva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene