Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanitarni inspektori Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i danas su pratili provedbu Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda te su izvršeno 774 inspekcijska nadzora, tijekom koji su naplaćene dvije kazne u kafićima, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.


Kako se doznaje, kaznom od 500 kuna kažnjen je konobar koji je propustio opomenuti gosta o zabrani pušenja te ga je uredno poslužio, dok je sa 1.000 kuna kažnjen gost kafića zbog pušenja u zatvorenom prostoru nakon upozorenja da tu ne smije pušiti.

Vezani članci Što bi donijela neradna nedjelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vodi li država računa o plaćanju onih koji moraju raditi nedjeljom? Milan Kujundžić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) "U pripremu zakona o pobačaju bit će uključena i Katolička Crkva, ali bez zabrane pobačaja"

>> Počelo je... Kako doskočiti zabrani pušenja?

Pušenje u ugostiteljskim objektima zabranjeno je od jučer 6. svibnja. Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović zadovoljan je provedbom zakona, jer se njime štiti pravo nepušača na zdravlje i apelira na pušače da obrate više pažnje na svoje, ali i zdravlje svoje okoline, stoji priopćenju Ministarstva zdravstva.