Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska velikog srca

Za samohranog oca osmero djece dosad prikupljeno više od milijun kuna: ''Ako si ranjen u životu, ipak proizlazi nešto novo i dobro''

Mateo Torić sa svojom djecom - 2
Mateo Torić sa svojom djecom - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mateo Torić sa svojom djecom - 2 Mateo Torić sa svojom djecom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mateo Torić Mateo Torić Foto: DNEVNIK.hr Mateo Torić sa svojom djecom - 3 Mateo Torić sa svojom djecom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mateo Torić sa svojom djecom - 1 Galerija 1/4 >>
Otac osmero djece ostao je bez 37-godišnje supruge, koja je preminula od melanoma. Pokrenuo je humanitarnu akciju. Ima samo jednu želju.

Dijana, supruga Zadranina Matea Torića, u 37. godini je preminula od melanoma. Iza sebe je ostavila osmero djece i supruga, koji radi kao nastavnik u osnovnoj školi. ''To je sve svježe. Prošla su tri mjeseca i jednostavno smo još pod tim emocionalnim dojmom i onda mi odgovara sad pomoć moje obitelji i drugih ljudi. Ako sam ja držao onako, mi to kažemo, jedan kantun kuće, a žena tri, sad ja moram polako osvajati i ova tri'', rekao je Torić za Dnevnik Nove TV.

Najmlađa kći Karmela ima samo jednu, a najstarija Debora deset godina. Na nagovor prijatelja odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju kojom bi kupili veću obiteljsku kuću.

''Do sada smo prikupili nešto više od milijun kuna, u samo tri dana'', kazao nam je presretni otac osmero djece, kojem je krajnji cilj prikupiti tri milijuna kuna za novu kuću.

''Najviše me dira što ulazim u komunikaciju s ljudima koji me bodre. Kažu mi svoje životno iskustvo i iz toga svega proizlazi da, ako si ranjen u životu, ipak proizlazi nešto novo i dobro. To što imaju danas pripisuju i tome nečemu što su imali loše u životu - što ih je ojačalo'', kazao je za DNEVNIK.hr Torić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Noin kaputić Maleni Noa jedini u Hrvatskoj boluje od bolesti zbog koje više ne vidi na jedno oko, a sada treba pomoć kako bi otputovao u Švicarsku na liječenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Upravnog odbora Zaklada Ana Rukavina donirala milijun kuna za izgradnju sterilne jedinice Odjela dječje onkologije i hematologije KBC-a Zagreb

Također, i djeca su sretna. ''Kao i kod mene, ohrabruje ih i daje im na nekoj vrijednosti. Znaju da su zaštićeni u tom psihološkom smislu'', zaključio je Torić.

Humanitarna akcija traje od 1. studenog 2021. do 1. ožujka 2022. godine uplatom novčanih priloga građana.

Prema zakonskim odredbama, u tu je svrhu otvoren poseban broj kunskog žiroračuna na koje građani mogu uplaćivati svoje priloge.

Novac se može uplatiti na ovaj račun, s opisom plaćanja "Kuća za Dijaninu dicu":

IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3

Vlasnik računa je Marino Jurjević, Murvica, Ulica Tina Ujevića 10, 23000 Zadar, Hrvatska

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

Ako aplikacija za online uplatu traži model plaćanja, treba upisati 00.

Ako se traži poziv na broj, može se upisati datum bez točkice, primjerice 02112021.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene