Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Upravnog odbora

Zaklada Ana Rukavina donirala milijun kuna za izgradnju sterilne jedinice Odjela dječje onkologije i hematologije KBC-a Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaklada Ana Rukavina je Odlukom Upravnog odbora donirala milijun kuna Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih stanica Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb za opremanje jedne sterilne jedinice.

U suradnji Zaklade – dječja onkologija Rebro i Kliničkog bolničkog centra Zagreb u procesu je izgradnja novog prostora Odjela dječje onkologije i hematologije budući da se trenutno Odjel dječje onkologije i hematologije nalazi u prizemlju zgrade KBC-a, u neadekvatnim uvjetima za tako važnu i osjetljivu skupinu pacijenata.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Zagreb "Ministre Berošu, možete li mi objasniti zašto...": Suprug nestale žene koja je pronađena bez svijesti poslao ljutitu poruku KBC Zagreb Što s pacijentima? Najveća zagrebačka bolnica odgađa preglede i operacije zbog izbora

"Zahvalni smo i sretni što smo uz pomoć naših građana i njihovih poziva na naš humanitarni broj u prosincu tijekom humanitarne akcije 'Želim život' omogućili ovu donaciju od milijun kuna kako bismo našim najmlađima omogućili bolje i kvalitetnije uvjete liječenja", izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

U navedenom projektu predviđena je izgradnja i opremanje šest sterilnih jedinica za najmlađe bolesnike oboljele od malignih bolesti i imunodeficijencije namijenjenjih za njihovo liječenje nakon transplantacije krvotvornih matičnih stanica. Za nastavak izgradnje potrebna su dodatna sredstva te je Zaklada Ana Rukavina donacijom KBC-u Zagreb odlučila pomoći ovom hvalevrijednom projektu opremanjem jedne sterilne jedinice.

Tijekom gotovo 15 uspješnih godina rada Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica s početnih 150 na današnjih 61.046 potencijalnih darivatelja, od čega je 60.633 uzoraka tipizirano.

Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je ukupno 137 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke kao i projekti kojima se poboljšava kvaliteta liječenja najosjetljivijih skupina društva, ključni su motiv daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene