Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj je sjednici jednoglasno poduprlo prijedlog da jedan od uvjeta za ostvarivanje prava na saborsku mirovinu bude obnašanje dužnosti zastupnika najmanje četiri godine te najmanje 25 godina mirovinskog staža i navršenih 60 godina života za muškarce i 55 godina za žene.


Taj su prijedlog poduprli u raspravi o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskome saboru, priopćio je večeras HDZ.

Vezani članci Vladimir Šeks Šeks: "Svaka je Vlada, pa i HDZ-ova, odgovorna u svojem dijelu za stanje u pravosuđu. Ne mogu se određene ekscesne pojave stavljati na teret političke vlasti" Andrej Plenković Plenković o obnovi Zagreba i korumpiranim sucima: "Deset sekundi potresa je deset godina obnove. Stanje u pravosuđu? Za to sigurno nije kriv HDZ"

Predsjedništvo je jednoglasno poduprlo i odluku o osnivanju Radne skupine koja će raditi na preustroju i ukidanju Hrvatskoga fonda za privatizaciju i uvođenju novih modela upravljanja državnom imovinom. Na čelu Radne skupine bit će potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Na sjednici Predsjedništva bilo je riječi i o pripremama za lokalne izbore.