Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez na cestama

Za kamione prekinut promet prema Dalmaciji i Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22,15 sati.

Za sav promet zatvoreni su: dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak za sva vozila uz zimsku opremu, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, Krčki most,

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Snijeg kod Splita - 3 Dalmacija u bijelom Nekoliko centimetara snijega - kaos na cestama! Prognostičar Ivan Čačić otkriva gdje će i kada pasti još snijega

Paški most, Sljemenska cesta u Zagrebu (sa zagorske strane je otvorena uz zimsku opremu) te državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Samo za osobna vozila otvorene su: riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje te državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, staru cestu kroz Gorski kotar DC3 između Duge Rese i Kikovice, državnu cestu DC1 Žeinci-Karlovac-Zagorje-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, kao i duž cijele autoceste A2 Zagreb-Macelj.

VIDEO U Gospiću preko noći niknulo bijelo brdo!

Na Istarskom ipsilonu zabrana je prometa za vozila na motorni pogon koja nemaju propisanu zimsku opremu i za priključna vozila za vrijeme zimskih uvjeta na cestama.

Zbog najavljenih obilnijih snježnih oborina u sljedećih nekoliko dana u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kiše u Dalmaciji vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, pravodobno se informiraju o stanju i prohodnosti cesta te ako je moguće da odgode putovanja.

Brza cesta Solin-Klis (DC1) bit će zatvorena večeras do 23 sata u smjeru Dugopolja, a od 23 do 1 sat bit će zatvorena u smjeru Splita, zbog radova. Obilazak je starom Kliškom cestom (ŽC6253).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zatvoreni su granični prijelazi: Pasjak, Rupa, Brod na Kupi, Macelj, Dubrava Križovljanska i Trnovec.

U prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Valbiska-Lopar, Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Zadar-Preko i Sumartin-Makarska;katamaranske: Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Lastovo-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Mali Lošinj, Zadar-Iž Mali-Iž Veli-Mala Rava-Rava (bez pristajanja u luku Iž Mali);brodska: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje-Kaprije-Zlarin-Šibenik plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Umjesto u 20 sati trajekt Marko Polo isploviti će iz luke Split u ponoć, a predviđa se da će u Anconu uploviti ujutro u 8,30 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene