Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSPIRATIVNE PRIČE

Wings for Life World Run u Zadru: 5000 trkača ujedinjeni u jednom cilju - trčati za one koji to ne mogu

Globalna utrka Wings for Life World Run, čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine vratila se u Zadar. Tisuće sudionika stigli su iz svih dijelova Lijepe naše, ali i iz svijeta. Svi oni ujedinjeni su u istom cilju - trčati za one koji to ne mogu. Trči se poznatom rutom uzduž Jadranske magistrale, a utrka je gotova kada presretačko vozilo dostigne posljednjeg trkača i trkačicu. Zadar je jedina utrka koja se čitavom rutom trči uz more.

Slika i atmosfera iz prekrasnog Zadra obilazi cijeli svijet zahvaljujući Novoj TV, koja je i ove godine ponosni partner ovog humanitarnog trkačkog događaja.

Start utrke uživo se prenosila na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr. Gledateljima atmosferu sa Liburnske obale uživo prenosili su voditelji Mia Kovačić i Vlado Boban, koji su utrku pratili zajedno sa svojim gostima.

Wings for Life World Run Wings for Life World Run (Foto: Predrag Vučković)

Urednica je i ove godine Ivana Ivančić. Uz gostovanja i atmosferu sa same lokacije, Nova TV gledateljima je donijela i inspirativnu priču o ljudima koji podržavaju utrku i u njoj sudjeluju.

Pročitajte i ovo Wings for Life - 2 Bitno je sudjelovati "Kad sam stradala, čula sam za ovo i to mi je bio izvor nade": Na ovogodišnjoj utrci Wings for life bit će jedna novost

Utrka Wings For Life World Run iz godine u godinu raste, a stopostotni iznos prikupljenih startnina i donacija ulaže se u zakladu Wings for Life, međunarodnu neprofitnu zakladu koja diljem svijeta financira znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

Pročitajte i ovo Bojan Hajdin, predsjednik saveza Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, i Sanja Jurišić NAJMASOVNIJA NA SVIJETU Utrka Wings for life vratila se u Zadar, svake godine stepenicu bliže ka cilju: "Želimo uživati sve ostale pogodnosti koje uživaju i ljudi koji hodaju"

Posebnost ove utrke jest u tome što sudjelovati mogu svi, amateri, profesionalci kao i osobe s invaliditetom te što trkači ne trče prema cilju, već cilj, odnosno presretačko vozilo - lovi njih.

Ne propustite stoga Wings for life world run 2022. 8. svibnja u 12.30 sati na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene