Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Wiesenthal protiv prikazivanja Thompsonovog koncerta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar Simona Wiesenthala u nedjelju je izrazio protivljenje večerašnjem prikazivanju nedavno održanog koncerta pjevača Marka Perkovića Thompsona u najgledanijem terminu javne televizije, priopćeno je iz jeruzalemskog ureda te organizacije.

U priopćenju koje potpisuje voditelj jeruzalemskog ureda Centra
Efraim Zuroff ponavlja se kako su na koncertu (održanom 17 . lipnja u Zagrebu) mnogi u publici imali ustaške odore, obilježja i zastave te se ističe kako će se prikazivanjem koncerta, osobito u tako gledanom terminu, "dati službeno odobrenje događaju koji je bio drski prikaz obilježja hrvatskog nacizma, antisemitizma i ksenofobije te tako ohrabriti hrvatske ekstremističke nacionaliste".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povodom Dana pobjede Thompsonov koncert u Glini: Šest optužnih prijedloga zbog narušavanja javnog reda i mira, nema prijave zbog ''ZDS'' Slika nije dostupna Rezime proslave "Oluje" Thompson u Slunju: Tri prekršajne prijave, policija pregledava i snimku koncerta

- Općerašireno iskazivanje ustaških i ultranacionalističkih obilježja na Thompsonovim koncertima nije slučajnost ni pogreška, smatra Zuroff.

Njegova je ocjena kako pjevač koji pjeva nostalgično o ustaškom vođi Anti Paveliću i blagonaklono o "najgorim hrvatskim koncentracijskim logorima Jasenovcu i Staroj Gradiški otvoreno poziva svoje obožavatelje na poistovjećivanje s genocidnim ustaškim režimom, koji je želio likvidirati hrvatske Srbe, židove i Cigane te Hrvate koji su mu bili politički protivnici".

- Prikazivanjem Thompsonovog koncerta na državnoj televiziji u
najgledanijem terminu (hrvatska) vlada u biti iskazuje svoje
odobravanje njegovih poruka punih mržnje, piše Zuroff u svojem
priopćenju za medije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene