Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovarci izašli na ulice

Pucaju im fasade, hodnici, kupaonice: "Ja sam ostala u šoku. Nisam mogla spavati"

Aktualno Galerija Prosvjed u Vukovaru - 4 Prosvjed u Vukovaru - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Vukovaru - 3 Prosvjed u Vukovaru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Vukovaru - 2 Prosvjed u Vukovaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed u Vukovaru - 1 Galerija 1/4 >>
Vukovarci su izašli na ulice jer zbog vozila koja im svakodnevno prolaze pored kuća ne mogu normalno živjeti.

Mirnim prosvjedom stotinjak Vukovaraca pokazalo je nezadovoljstvo jer im pokraj kuća, cestom D2, svaki dan prođe više od 10.000 vozila, među njima i teretni kamioni.

"Prolaze mimo tri osnovne škole, pored vrtića. Smatramo da je neprihvatljivo da se tranzitni promet odvija na ovakav način", rekao je organizator prosvjeda Domagoj Bilić.

Svakodnevno tutnjanje samo metar od kuća ne da im mira. Pucaju im fasade, hodnici, ali i kupaonice. Ana Rinkovec ističe da im je najgore noću.

"U roku od četiri sata prošla su 43 kamiona. Ja sam ostala u šoku. Nisam ništa mogla spavati", ispričala je reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić.

Pročitajte i ovo Usporena vožnja - 5 Radovi na zagrebačkoj obilaznici Visoke kazne za neodgovorne vozače: Reporter Dnevnika Nove TV otkriva i gdje će se vjerojatno stvarati najveće gužve

Upravo jer im je dosadilo mirno su se okupili ispred škole na jednoj od dionica takozvane trenutačne obilaznice. Cestom koja se nalazi u blizini njihovih domova dnevno prođe 10.000 vozila. Kako bi smirili situaciju, ministar prometa Oleg Butković obećao je početak izgradnje prve faze dionice već koncem godine.

"Ministar je rekao da nema razloga za prosvjed. Ima razloga. Hrvatske ceste su objavile javnu nabavu prije tri godine. Javna nabava je trajala 630 dana da bi nakon toga ustanovili da nemaju financijskih sredstava", rekao je Domagoj Bilić, organizator prosvjeda.

Pročitajte i ovo Pelješac u predsezoni - 4 sezona prije sezone Počinju gužve: Stonska obilaznica još se čeka, iz Hrvatskih cesta otkrivaju kad bi sve moglo biti spremno

Iz redova lokalnog HDZ-a ovaj prosvjed nazivaju ispolitiziranim.

"Žao nam je što su neki politički pojedinci htjeli zloupotrijebit situaciju i dobronamjernost ljudi da bi neistinama, poluinformacijama i obmanama naveli da od obilaznice grada Vukovara neće ništa biti", rekao je Nikola Mažar, predsjednik vukovarskog HDZ-a.

Iako obilaznicu čekaju već gotovo dva desetljeća, još joj se nadaju.

"Stanujem u glavnoj ulici i dosta mi je ovih teških kamiona. Mislim da će – ako se izglasa da se nabave novci i da se to izgradi – napraviti prava stvar za sve, i za djecu i za građane i za kuće i za objekte. Općenito, za sigurnost", rekao je stanovnik Vukovara Marin Herman.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene