Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ledene staze

Vukovarci navlače čarape preko obuće da se manje kližu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zaleđenih prometnica Vukovarcima se savjetuje ostanak kod kuće.

Tko od građana Vukovara ovoga dopodneva ne mora radi prijeke potrebe izlaziti van iz svojih toplih obiteljskih domova neka ostane u kućama i stanovima.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Naime, tijekom noći prometnice i staze za pješake na području grada, kao i sela u Podunavlju, bukvalno su postale ledene staze kojima je gotovo nemoguće kretati se.

Tome je doprinijelo topljenje snijega ali i jak hladni vjetar koji otopljeni snijeg odmah smrzava na tlu.

FOTO: Gorski kotar POD LEDOM, više od polovice stanovništva bez struje, ceste zatvorene

VREMENSKA PROGNOZA: Izdržite još danas, sljedećih dana bit će i sunca

Građani se snalaze kako znaju i umiju tako da se mogu vidjeti i oni koji su preko obuće navukli i čarape kako bi se manje klizali.

Jutros su automobili parkirani vani osvanuli okovani ledom pa je i prije paljenja limenih ljubimaca prvo neophodno osloboditi ih od leda.

Glavnim prometnicama se može voziti, ali uz pojačani oprez, dok je neke sporedne prometnice trenutno najbolje izbjegavati zbog leda na njima.

Iz HAK-a savjetuju vozačima da promijene režim vožnje, treba voziti pozornije, povećati sigurnosnu udaljenost između vozila, izbjegavati nagla kočenja ili ubrzavanje, a posebice pretjecanja i prestrojavanja. Kočiti treba postepeno, a ne naglo, sa što manjom silom da bi se izbjeglo proklizavanje kotača. Također, izbjegavati treba nagle pokrete (trzaje) upravljačem, da ne dođe do zanošenja. (Agencija VLM/Ma.Č.)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene