Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupniku Željki Sabi u Saboru je jednoglasno ukinut imunitet.


Mandatno imunitetno povjerenstvo predložilo je Hrvatskom saboru ukidanje imuniteta zastupniku i gradonačelniku Vukovara Željki Sabi.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević pitao Plenkovića o aferama HDZ-a: "Jeste li premijer koji zna ili premijer koji ne zna?" Slika nije dostupna DORH poslao pa POVUKAO zahtjev za skidanjem Sabinog imuniteta

Odluka je donesena jednoglasno sa 118 glasova zastupnika 'za'.

>> Mandatno imunitetno povjerenstvo odobrilo kazneni postupak protiv Sabe

Podsjetimo, Sabo je optužen da je pokušao podmititi dvoje gradskih vijećnika iz redova HDZ-a, Radivoja Đurića i Mariju Budimir, koja ga je tajno snimila. On je tvrdio da je riječ o podmetanju i da je snimka montirana.

Nakon što je MIP u ponedjeljak donio odluku o skidanju imuniteta, vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik je najavio da će i on sam dići ruku za skidanje svog imuniteta, a to je i učinio.

Sabo je komentirao skidanje imuniteta kazavši kako je to sudski presedan jer prvi put se koristi tajna snimka kao valjani dokaz. Dodaje da je to politički proces koji mu podmeće HDZ. 'Vjerujem u Boga i hrvatsku državu', rekao je Sabo. S pozicije gradonačelnika neće se povući jer, kaže, nema razloga za to. (D.B./I.D. / J.R. / Media servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook