Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku sudskog postupka za ratni zločin nad civilnim stanovništvom koji se na Županijskom sudu u Vukovaru vodi protiv Tomislava Madija i četvorice optuženih, sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ante Zeljka odbacilo je prijedloge da se saslušaju novi svjedoci, ocjenjujući ih nevažnima.


Među svjedocima čije su saslušanje predlagali branitelj optuženog Madija, Emil Havkić, te optuženi Mario Jurić, trebali su biti i nekadašnji predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Nikola Toth i saborski zastupnik Tomislav Čuljak.

Vezani članci Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...'' Damir Maduna SDP predstavio kandidata za gradonačelnika Vukovara: Podržavao HDSSB i Živi zid, bio i protiv dvojezičnih ploča

Optužene Marija Jurića, Zorana Poštića, Davora Lazića i Miju
Starčevića optužuje se da su 17. veljače 1992., po zapovijedi
optuženog Tomislava Madija koji je u to vrijeme bio zapovjednik izviđačko-diverzantske satnije HOS-a smještene u Komletincima na vinkovačkom području čiji su svi optuženi bili pripadnici, počinili ubojstvo Radomira (38) i Anice Olujić (37) te njihove malodobne djece Milene (16) i Marka (13), u njihovu domu u Cerni nedaleko od Vinkovaca.

Suđenju su nazočna sva petorica optuženika koji se od uhićenja nalaze u pritvoru osječkog zatvora.

Tijekom rasprave sudsko vijeće utvrđivalo je vjerodostojnost
dokumenata i fotografija vezanih uz sudski postupak. 

Na dijelu suđenja zatvorenom za javnost pročitan je dopis Vojno-sigurnosno-obavještajne agencije od 16. kolovoza 2007. vezano uz navode optuženog Jurića da je tadašnjem SIS-u dao iskaz o ubojstvu članova obitelji Olujić.

Nastavak glavne rasprave sudac Ante Zeljko zakazao je za 16.
siječnja.