Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dječakova majka rekla je kako je sve počelo u šestom razredu kada su ga djevojčice uzele na pik zbog odličnih ocjena. Ništa se nije promijenilo ni kada je promijenio školu.


Vršnjaci su uništili život 14-godišnjem dječaku iz Zagreba koji zbog bullyinga u dvije škole danas ima posttraumatski stresni poremećaj i pije apaurine, piše Jutarnji list.

Vezani članci Gordana Buljan Flander Psihologinja o vršnjačkom nasilju: "Na svaki oblik nasilja treba reagirati odmah. Ono se dešava u svakoj školi" Damir Vanđelić Vanđelić otkrio zašto će dati otkaz kao ravnatelj Fonda za obnovu: ''Puni mandat neću ostati...''

Kako stoji u dječakovoj anamnezi, on zbog kontinuiranog zlostavljanja nije spavao tri dana, a put u školu bio mu je otežan jer ga je dijelio sa zlostavljačima. Iako će se, prema mišljenju liječnika, problem nesanice možda riješiti Normabelima, to neće riješiti problem zlostavljanja od kojeg ga trebaju zaštititi nadležne institucije.

Nakon djevojaka iz Vinkovaca i djevojke iz Varaždina postale žrtve zlostavljanja na Facebooku

Sve je počelo u šestom razredu kada ga je djevojčica s kojom se inače družio uzela na pik zbog odličnih ocjena, a za sobom je povukla i druge učenice iz razreda. 'Mi te svi mrzimo. Što radimo sutra? Tučemo M. K', samo je jedna od okrutnih poruka koje su mu ostavljale na Facebooku.

Njegovu majku najviše boli što škola nije primjereno reagirala na verbalno zlostavljanje. Poručili su da je preosjetljiv i da se mora znati braniti. I u policiji su joj poručili da nema dovoljno elemenata za prijavu nakon što im se javila zbog pisma na Facebooku.

Promjena škole nije pomogla

U osmom razredu sina je prebacila u drugu, susjednu školu, međutim zlostavljanje se nastavilo i tamo. Bivše kolege obavijestile su nove tko im dolazi nakon čega su se, tvrdi majka, nastavili agresivni napadi. Suprotstavljajući se dječak se fizički sukobio s jednom od učenika, a ravnatelj je zatražio da ga se odmah ispiše.

RAZOTKRIVENI MONSTRUMI: Na internetu uživo prenosili seksualno iskorištavanje djece

'Boli me ona stvar za tebe i to što su ti radili. Došao si mi raditi sranja u školu umjesto da budeš sretan što smo te primili', poručio mu je prema tvrdnjama majke ravnatelj škole u kojoj je proveo tek tjedan dana.

Dječak je uskoro završio u dječjoj bolnici zbog pritiska u grudnom košu, anksioznosti i suicidalnih mislli. Nakon pet odbijenica, majka mu je napokon pronašla novu školu u kojoj maltretiranja nema. Međutim, posljedice od ranije su velike - više nije odlikaš, ne trenira i povukao se u sebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook