Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro ipak proljepšanje

VIDEO Olujna noć i jutro: Kiša, grmljavina, pijavice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme tijekom noći i jutra zahvatilo je područja diljem zemlje.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena u svom kraju, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Slika nije dostupna Oluja u Istri VIDEO Kod Rovinja snimljena 'DVOGLAVA' pijavica!

Iznimno nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje nastavilo se i tijekom srijede. U središnjoj Hrvatskoj već petu noć i rano jutro za redom obilježavaju grmljavinski pljuskovi. Najobilniji pljuskovi zabilježeni su sa sjeverne i zapadne strane Sljemena sve do slovenske granice, a tamo je palo od 10 do 30 litara oborine po metru kvadratnome.

Kao i prethodnih dana, vrlo nestabilno je bilo na Jadranu. Već u noći jačih pljuskova s grmljavinom bilo je na području Istre, a tijekom jutra jaka grmljavinska linija zahvatila je prvo Liku, a zatim i sjevernu Dalmaciju. Tako je zadarsko područje dobilo već treću obilnu kišu u nekoliko dana, a na moru se stvorio spektakularan “shelf” cloud. Nevrijeme se prema sredini dana nastavilo kretati prema šibenskom, zatim i splitskom području.

U Dubrovniku je oko 9 sati zabilježeno nekoliko pijavica, a u isto vrijeme nekoliko vrlo razvijenih pijavica stvorilo se na zapadnoj obali Istre, najviše na području Umaga.

Najnižih 6°C jutros izmjerenih u Hrvatskoj zabilježeno je na planinarskom domu Zavižan na Velebitu. U unutrašnjosti zemlje minimalne temperature zraka bile su od 12 do 17°C, a uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Zanimljivo je spomenuti da je u velikom dijelu obalne Dalmacije upravo današnje jutro prvo nakon nekoliko mjeseci u kojem je noćna temperatura zraka pala ispod 20°C.

Prema podacima DHMZ-a, do 8 sati ujutro najviše kiše je palo u Dubrovniku, 54 litre po metru kvadratnome. Slijede Ćilipi 47, Rab 27, Zadar 26, Križevci 23, Sljeme 22, Zavižan 18, Zagreb 11 itd. Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, najviše kiše od ponoći do 10 sati ujutro palo je u Zadru, 34mm. Slijede Gornja Bistra s 29 i Samobor s 28mm.

Sljedećih sati i dalje će biti nestabilno u dijelu zemlje, ali se prema kraju dana očekuje postupna stabilizacija vremena, osobito na Jadranu.

>> VIDEO OVAKO je nad morem nastala pijavica...

Jaka tuča veličine jajeta danas je zahvatila Donji Proložac, naselje u općini Proložac u Imotskoj krajini i oštetila mnoge vinograde i voćnjake. Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom danas je u Donjem Prološcu trajalo gotovo jedan sat.

U imotskoj policijskoj postaji se doznaje kako nemaju dojava da je nevrijeme izazvalo oštećenja na dalekovodu ili prekide u opskrbi električnom strujom domaćinstava u Donjem Prološcu. Kako navode u policiji, prijavljeno je da je tuča oštetila tri vozila u tom mjestu.

Oblačno i nestabilno vrijeme nastavlja se i danas, a sutra će na Jadranu pretežno, a u kopnenom području djelomice, biti sunčano. Samo u Slavoniji i Baranji noć i jutro oblačno mjestimice s kišom, objavio je DHMZ. Poslijepodne mala mogućnost za kratkotrajne lokalne pljuskove uglavnom u gorju. Vjetar slab, u sjevernim i istočnim krajevima prijepodne do umjeren sjeverozapadni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura, a na ostatku Jadrana do umjeren sjeverozapadnjak, navečer uz obalu bura. Jutarnja temperatura uglavnom između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu od 25 do 30°C. (I.D./Hina/Agencija VLM)

U priloženom videu možete pogledati pijavicu koju je snimio Dubrovački dnevnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene