Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće ljeto

Vrhunac toplinskog vala: Meteoalarm u crvenom za čak pet regija, pogledajte što nas čeka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće s najvišom dnevnom temperaturom između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

U zapadnoj Slavoniji uglavnom poslijepodne mala je mogućnost lokalnih nestabilnosti. Puhat će većinom slab jugozapadni i jugoistočni vjetar.

Crveni meteoalarm zbog toplinskog vala danas je proglašen za pet regija: zagrebačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku.

Ilustracija Meteoalarm u Hrvatskoj (Foto: DHMZ)

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno vedro, rijetko će biti malo oblaka. Dalje na istoku moguć je i pokoji kratki pljusak. Puhat će slab i topao jugozapadni vjetar i ostaje vrlo vruće, štoviše bit će i toplije nego u petak, s najvišom temperaturom oko 37 Celzijevih stupnjeva, pa su na snazi crveni i narančasti meteoalarm, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Zatim će u ponedjeljak stizati sve više oblaka, na sjevernom dijelu već prijepodne bit će kiše, pljuskova i grmljavine, moguće je i nevrijeme, dok će u Dalmaciju pljuskovi stići poslijepodne i navečer. Pri tome će zapuhati jak lebić.

Vrijeme u utorak bit će nestabilno i promjenjivo, često uz pljuskove koji će mjestimice biti izraženiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Određen mu istražni zatvor Užas u Slavoniji: Mladić seksualno zlostavljao i drogirao dijete

Idući tjedan stiže promjena vremena, pri kojoj u ponedjeljak, a na moru i u utorak, može biti nevremena. Temperatura će od utorka znatno pasti, za 5 do 10, a ponegdje i za 15 stupnjeva, no to neće dugo potrajati jer će već u drugoj polovini tjedna biti sunčanije i toplije.

Crveni meteoalarm u nedjelju će biti na području splitske i osječke regije.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene