Vremensku prognozu za ljeto donosi meteorologinja Dnevnika Nove TV Ana Bago Tomac.


Jučer je počelo ljeto, a sigurno se pitate i što nas očekuje, odnosno kakvo će nam biti vrijeme i ako već niste odlučili - kada ići na godišnji odmor?

Sezonska prognoza temperature govori nam da će cijelo ljeto biti toplije od prosjeka i to za barem 1 Celzijev stupanj. Gledano po mjesecima gotovo je isto - sva tri mjeseca pojedinačno bit će toplija od prosjeka, a osobito vruće bit će u istočnom dijelu zemlje

Prognoza oborine, odnosno kiše ostaje unutar višegodišnjeg prosjeka, a nešto sušniji dio bit će gorska Hrvatska te jug zemlje - što je zapravo i uobičajeno. 

Obzirom da je danas još jedan blagdan koji su mnogi spojiti i dobili barem neki mali godišnji - vratimo se na klasičnu prognozu koja je i daleko pouzdanija i izrađuje se na drugačiji način od sezonske:

Od srijede pa do kraja tjedna u unutrašnjosti vruće i sunčano, ali krajem tjedna bit će i pljuskova, u nedjelju i ozbiljnije kiše uz koju će malo i zahladnjeti.

Na moru pravo ljetno, vruće vrijeme. Osim visokih temperatura tijekom dana, vrlo tople će biti i noći i to cijeli ovaj tjedan pa će jedino osvježenje biti kupanje u moru.