Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon nevremena i obilne kiše

SLIJEDI NOVA PROMJENA VREMENA Evo koliko će potrajati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku je zahvatila promjena vremena i zahlađenje. U subotu je nevrijeme poharalo više dijelova Hrvatske, no već u nedjelju stiže nova promjena vremena.

"Od sutra nam ide poboljšanje vremena koje neće tako dugo trajati, tek koji dan. U utorak nova promjena vremena, bit će pljuskova u gorju i na Jadranu, a onda u srijedu će se proširiti posvuda. Ono što će se definitivno promijeniti su ipak temeperature. Sljedeći tjedan neće biti ovako toplo kao što je to bilo proteklih dana", kaže meteorologinja Ana Bago Tomac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Nakon burne promjene vremena uz koju je u subotu uz olujne udare vjetra i velike količine kiše, gdje je na području Rijeke palo je gotovo 50 milimetara, u nedjelju nas čeka smirivanje, a poslijepodne i razvedravanje. Uz to smirit će se i olujno jugo pa će nedjelja ipak biti puno ljepši dio vikenda.

Nakon prolaska ciklone i ovih frontalnih sustava preko naše zemlje, u nedjelju će tlak zraka polako rasti, a vrijeme će biti stabilno pa i sunčano.

Ujutro će biti još dosta oblaka, ponegdje uglavnom u istočnom dijelu unutrašnjosti i na jugu Jadrana past će još i malo kiše, u Dalmacii možda i kakav pljusak. Smirit će se i jugo i okrenuti na slabu buru ili umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će od 6 u gorju do najviše 11 stupnjeva, a na Jadranu još toplije - ponegdje i do 20 stupnjeva.

U nedjelju poslijepodne će biti manje oblaka, razvedravat će se najprije u ovim zapadnim dijelovima. Ostaje i dalje toplo za ovo doba godine, sutra između 17 i 19 stupnjeva.

Kiša će prestati i na istoku zemlje, bit će umjereno oblačno sa sunčanim razdobljima i slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura od 16 do 18 stupnjeva Celzija.

Stabilnije i sunčanije očekuje gorske dijelove i sjeverni Jadran gdje je u subotu palo najviše kiše. Puhat će slab do umejren sjeverozapadnjak, a najviša temperatura do 22 na Jadranu i do 17 stupnjeva u gorju.

U nedjelju popodne bit će ljepše vrijeme i na jugu, razvedrit će se i prevladavati sunčano uz slab sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 21 do čak 24 stupnja Celzija.

U ponedjeljak ujutro najprije magla koja može potrajati veći dio prijepodneva, a od utorka opet promjenjivo. U utorak pljuskovi u gorju, ali u srijedu posvuda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene