Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Još danas i sutra sunčano i vruće, a onda... Sprema nam se jedna dosta nagla i burna promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak i veći dio subote vrijeme će biti sunčano i vruće, a zatim nas čekaju nove promjene vremena uz dosta kiše i grmljavinskih pljuskova.

U petak i veći dio subote ostat će nam sunčano i vruće vrijeme, temperatura će se u cijeloj zemlji podići na 30 ili koji stupanj više, osobito u Dalmatinskoj zagori, gdje će biti i do 35 stupnjeva. No nakon toga sprema nam se jedna dosta nagla i burna promjena. Zahvatit će cijelu zemlju, najprije zapadni dio, a u nedjelju će se proširiti na cijelu zemlju

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U petak ujutro vrijeme će biti vedro i toplo, osobito na južnom Jadranu, gdje se temperatura često neće spuštati ispod 23 ili 24 stupnja. Puhat će slab do umjeren burin, a u unutrašnjosti slab sjeverozapadnjak.

Poslijepodne će biti sunčano i vruće uz malo naoblaku i slab vjetar. Najviša temperatura bit će oko 31 stupanj.

Istočni krajevi imat će znatno više sunca nego proteklih dana, a s tim će onda i temeprature porasti za neka dva do tri stupnja. Danas će u ovom području biti oko 30 stupnjeva.

U gorskom dijelu, pa i unutrašnjsoti Istre u petak postoje male šanse za neki lokalni pljusak i grmljavinu, uglavnom kasnije poslijepodne. Na većem dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana ipak sunčano i vruće: temepratura će ići do najviše 32 stupnja, u gorskom dijelu također će biti vrlo toplo – između 27 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Toplo more, visok UV indeks

Južni Jadran imat će još jedan sunčan i vruć dan uz umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Uz takvo vruće vrijeme i more ostaje toplo, osobito na sjevernom dijelu, gdje je jučer u Puli izmjereno 27 stupnjeva. Tako toplo ostaje i dalje.

Danas se svakako dobro zaštitite od sunca jer će UV indeks u cijeloj zemlji biti vrlo visok.

Subota će početi sunčanim i vrućim vremenom, ali do večeri će se to itekako promijeniti jer nam slijede nove vremenske prilike i neprilike. Navečer i u noći na nedjelju, a pogotovo u nedjelju bit će jake kiše i obilnih grmljavinskih pljuskova, a iza toga će se i temperature malo spustiti.

I na Jadranu će biti promjena, u subotu poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu, a u nedjelju će se to širiti prema jugu, pa će u ponedjeljak još biti grmljavine i pljuskova u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu moguće je i jače nevrijeme uz obilnu kišu, osobito u nedjelju

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene