Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana: Na jednu opasnost treba posebno pripaziti

Točno smo na polovini lipnja, mjeseca koji nastavlja u svom promjenjivom, ali vrućem tonu, s pljuskovima na kopnu otprilike svaki drugi dan što je i klimatološki prosjek. Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana.

Prijepodne u cijeloj zemlji sunčano, u mnogim krajevima i vedro. Rano ujutro ugodno, na kopnu oko 14 stupnjeva, na obali oko 21.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj u početku sunčano i vruće, oko 30 stupnjeva, sa slabim vjetrom. Nakon 15 sati naoblaka postupno raste pa je predvečer i navečer, osobito nakon 19 sati, velika vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom i jak sjeverac. U Zagorju i Međimurju pljuskovi mogu biti jače izraženi.

U Slavoniji sunčano i vruće, sa slabim vjetrom. Najviša temperatura i ovdje će biti oko 30. Kasno navečer su mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u zapadnoj Slavoniji te uz granicu s Mađarskom.

Na sjevernom Jadranu sunčano i vruće uz malo više oblaka nego ujutro. U unutrašnjosti Istre može biti i ponekog kraćeg pljuska. Temperatura do 30 stupnjeva. U Gorskom kotaru i Lici sunčano uz umjerenu naoblaku. Ovdje je i nešto veća vjerojatnost za poneki poslijepodnevni pljusak. Temperatura oko 28.

U Dalmaciji većinom vedro, tek kasno popodne uz malo oblaka. Puhat će slab do umjeren maestral, a temperatura će biti oko 31.

Zbog bure i nešto nižih temperatura zraka krajem prošlog tjedna i more se malo ohladilo. Sad je uglavnom od 21 do 24 stupnja. Sljedećih će se dana ponovno zagrijati, a onda za vikend, zbog nove bure, ponovno malo ohladiti. UV indeks u cijeloj zemlji vrlo visok. Između 11 i 16 sati trebali bismo smanjiti boravak na suncu. Opekline je moguće dobiti i u hladu i kad ima oblaka, osobito onih viših i tanjih kakvih će biti na Jadranu.

U petak na kopnu malo oblačnije, nestabilnije i vjetrovitije - mjestimice uz kišu ili pljusak s grmljavinom, češće i vjerojatnije na zapadu. I temperatura će biti malo niža. Za vikend sunčano i ponovno prilično vruće.

Na obali u petak ujutro sunčano, a poslijepodne promjenjivije i oblačnije, lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će umjerena i jaka bura koje će još biti i u subotu. No subota će već biti sunčanija. U nedjelju i vedro, sa znatno slabijim vjetrom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene