Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Temperature opet padaju ispod ništice, ali Brzoja ima dobre vijesti

Do nedjelje će se vrijeme gotovo posvuda smiriti, i tijekom dana barem djelomice razvedriti. U mnogim krajevima će danju i prevladavati sunčano. Poglavito na moru. Tlačit će nas oko 1035 hPa. Detalje je otkrio meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U kopnenim krajevima u početku može biti magle i niskih razvučenih oblaka, dok će na moru većinom prevladavati sunčano. U unutrašnjosti bez vjetra, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Na kopnu i dosta hladno uz temperaturu i do -5, 6 stupnjeva, dok se na Jadranu očekuje od 5 na sjevernom do 10 na južnom dijelu. U plusu, naravno.

Poslijepodne, u središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, a iako manje nego ujutro i navečer, hladno će zapravo biti cijeli dan. I ona najviša dnevna temperatura neće više od stupanj ili dva iznad ništice.

I u Slavoniji i Baranji u nedjelju će biti djelomice ili pretežno sunčano, ujutro uglavnom uz rijeke i maglovito. Bez nekog značajnijeg vjetra s temperaturom danju između 1 i 3 stupnja.

I u gorskoj Hrvatskoj će nakon maglovitog jutra poslijepodne biti sunčanije. A na sjevernom Jadranu sunčano i vedro će i prevladavati. Jaka, na mahove olujna bura prema večeri će slabjeti.

Temperatura u gorju oko nule, u Lici malo viša nego u Gorskom kotaru, dok će na moru biti uglavnom 10ak do 12 stupnjeva. U unutrašnjosti Istre ipak hladnije: samo 7.

Dalmaciju
također očekuje pretežno sunčan dan. Malo oblaka još ujutro, no potom će biti dosta vedrine. Puhat će većinom umjerena, samo lokalno i jaka bura, a prema otvorenom moru i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će između 11 i 16 stupnjeva.

I početkom sljedećeg tjedna suho i stabilno, ali i hladno, osobito tijekom noći i jutra kad se očekuje i magla. Magla će se ponegdje dulje zadržavati zbog čega ni danju neće biti mnogo toplije. U srijedu će zapuhati umjeren jugozapadnjak s kojim stiže i nešto vlažnog zraka pa je krajem dana u središnjim krajevima moguće i vrlo malo kiše. No zato će tijekom dana biti i sunčanijih razdoblja i osjetno toplije nego u ponedjeljak i utorak.

I na Jadranu početkom tjedna stabilno, a za more to znači i pretežno sunčano. U noći još bura, danju će okrenuti na sjeverozapadnjak, a u utorak će već biti mirno pa će lokalno u jutarnjim satima i na moru biti magle. U srijedu će na sjevernom dijelu zapuhati jugozapadnjak, bit će i malo promjenjivije, uz više oblaka pa bi na sjevernom dijelu pri tom moglo pasti i malo kiše. Temperatura, ovdje svih dana barem 12, 13 stupnjeva.

U drugoj polovici tjedna očekuje nas u prvom redu toplije vrijeme. Taj porast temperature osobito će se osjetiti na kopnu. Uz toplinu, šanse za bijeli Božić u našim krajevima vrlo su male i gotovo nikakve.

Moguće je malo kiše u pojedine dane do kraja tjedna, no sasvim sigurno će biti i sunčanih razdoblja. Pa kad Božić već nije bijeli, barem neće biti jako hladno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene