Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže tmurno i maglovito vrijeme, a zatim kiša i oblaci: Na kraju tjedna stiže nam pogoršanje

Do nedjelje u unutrašnjosti očekuje se većinom tmurno i maglovito vrijeme, uz kraća sunčana razdoblja, a najviše će ih biti na Jadranu. Zatim nam u nedjelju stižu oblaci i kiša.

U petak ujutro i prijepodne u unutrašnjosti će biti magle i niskih oblaka, a ponegdje su moguće i slabe oborine. Na Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme, a u unutrašnjosti i na zapadnoj obali Istre lokalno može biti magle. Vjetar će uglavnom biti slab, a još će ujutro na Jadranu ponegdje puhati umjeren sjeverac i bura koja će u Dalmaciji ponegdje biti i jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu će iznositi od -6 do -1, na moru između dva i sedam Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje i maglovito uz mogućnost za slabe oborine. Prolazno će biti i sunčanih razdoblja koje će osobito prema večeri opet zamijeniti niski slojeviti oblaci i magla. Puhat će slab vjetar, a najviša temperatura iznosit će od jednog do četiri stupnja.

Vrlo slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima Hrvatske, gdje će isto tako najviša temperatura ovisiti o duljini trajanja sunčanih razdoblja, u vremenskoj prognozi Dnevnik Nove TV objasnio je meteorolog Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Mirovine analiza prijedloga mirovinske reforme Opasnost kakve nema nigdje u svijetu ili inovacija Hrvatske koja će povećati mirovine? "Neki su prijedlozi promjena prošli ispod radara..."

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu će prema sredini i osobito u drugom dijelu dana doći do postupnog porasta naoblake. Vjetar će većinom biti slab, najviša temperatura u gorju će iznositi od dva do pet, a na Jadranu od osam do 12 stupnjeva

U Dalmaciji će u drugom dijelu dana sa sjevera doći do postupnog porasta naoblake. Puhat će većinom slab vjetar, a temperatura će iznositi od devet do 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo prosvjed seljaka Nakon 16 dana Gotovi prosvjedi, traktori otišli kući! Pokrovac najavio novi sastanak: "Naša borba tek je počela"

U unutrašnjosti će u subotu vrijeme većinom biti oblačno i maglovito, a malo snijega može pasti ponegdje u Gorskom kotaru. U nedjelju će sunčana razdoblja biti dulja, ali će biti i više oborina, kojih će biti i u ponedjeljak. Većinom će padati kiša, no u najvišem gorju u nedjelju može biti i snijega. Vjetar će većinom biti slab, a temperatura zraka će rasti.

Na moru će vrijeme biti promjenljivo, povremeno s kišom koja će u nedjelju zahvatiti cijeli Jadran. U ponedjeljak i osobito u subotu kiše će biti većinom na sjevernom Jadranu. U nedjelju će umjeren jugozapadnjak okrenuti će na sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak će zapuhati jugo. Temperatura zraka će i na Jadranu biti u blagom porastu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene