Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite kišobrane! Doznajte gdje će biti najviše padalina i kakve nas temperature očekuju idućih dana

Iznad naših krajeva i dalje kruži vlažan i razmjerno topao sredozemni zrak. Zbog toga je u Dalmaciji bilo pljuskova i grmljavine. Istodobno sjeverni Jadran zahvaća stražnja strana toga vrtloga pa je podno Velebita bilo na udare olujne i orkanske bure. Vremensku prognozu donosi meteorolog Nove TV Ivan Čačić.

Riječ je o postojanom djelovanju sredozemne ciklone koja će nastaviti svoju aktivnost i u nedjelju. Taj će ciklonalni vrtlog osobito pojačati u ponedjeljak, a zatim će ga prema jugu potiskivati greben anticiklone.

U takvim okolnostima u nedjelju će ujutro još posvuda biti umjereno to pretežno oblačno, povremeno s kišom i to prije svega na sjevernom Jadranu te u zapadnim i središnjim predjelima unutrašnjosti. U kontinentalnom dijelu ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Na sjevernom Jadranu još će biti umjerene i jake bure, a u Dalmaciji će zapuhati jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti između četiri i devet, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

U Središnjoj Hrvatskoj slabe kiše još će biti ponegdje u prvom dijelu nedjelje, te ponovno navečer. Poslijepodnevna temperatura od 10 do 13 stupnjeva.

U istočnom području djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Navečer i u noći oblačnije, mjestimice uz mogućnost za malo kiše, ponajprije na sjeveru. Najviša dnevna temperatura od 11 do 14 stupnjeva.

U gorskom području i na Jadranu umjereno do pretežno oblačno. Još prije podne i ponovno navečer ponegdje može biti kiše. U Lici se očekuju i sunčana razdoblja. Na Jadranu - bura će postupno oslabjeti. Poslijepodne u gorskom području od 10 do 14, na Jadranu 15 do 18 stupnjeva.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Zapuhat će jugo koje će jačati prema kraju dana. Najviša poslijepodnevna temperatura od 18 do 22 stupnja.

U ponedjeljak u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a potkraj dana i u noći na utorak u višem gorju može biti susnježice i snijega. U utorak u početku još malo kiše - na istoku i u gorju, zatim prestanak oborine. U sjevernim i sjeverozapadnim krajevima kidanje naoblake. U srijedu djelomice sunčano - ujutro uz mjestimičnu maglu. U ponedjeljak i osobito u utorak ponegdje će puhati umjeren sjeveroistočnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jako jugo s kišom VIDEO FOTO Snažan vjetar čupao stabla i odnio krov u Opuzenu: Uništen automobil, oštećen kamion i skladište tvrtke

Pročitajte i ovo Pad imuniteta - 3 Suhe ruke, opadanje kose... Alergije i pad imuniteta, ali i twindemija: Stručnjaci savjetuju kako sačuvati zdravlje u hladnim i mračnim danima

U ponedjeljak na Jadranu novo jače naoblačenje uz kišu, lokalno i obilniju, osobito u Dalmaciji. U utorak promjenljivo. U Dalmaciji, osobito na njezinom jugu, i dalje - mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina. U srijedu djelomično razvedravanje. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Samo na jugu u početku još umjereno jugo.

Količina oborine klasično se mjeri kišomjerom koji se još zove ombrometar. Jeste li znali da se u novije vrijeme količina oborine može mjeriti iz brzine automatskog brisača na vjetrobranu automobila ili - gušenja signala mobitela u zavjesi oborine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene