Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme za duge rukave

Više jesen nego ljeto: Jutra i dalje svježa, a sutra još i kiša. Evo gdje

Kad je vrijeme u pitanju - jutra u znaku dugih rukava i temperature ispod prosjeka za ovo doba godine. Meteorologinja Maja Bubalo ima detalje.

Na kopnu je toplo, ali dnevna temperatura jedva da prelazi 24 stupnja. Na moru je toplije i sunčanije, osobito u Dalmaciji, gdje je i more najtoplije. Idućih par dana ne očekuju nas velike promjene vremena, na kopnu ostaje promjenjivo, sa svježim jutrima i toplim danima, povremeno i malo kiše, a na moru toplije, i još uvijek ugodno za kupanje.

Iako je prizemni tlak nad našim područjem blago povišen, u sjevernim će predjelima u utorak ipak biti nestabilnosti koje će donijeti nešto oborina, izvijestila je meteorologinja Maja Bubalo.

Povremene kiše bit će već u noćas i ujutro na istoku, u gorju i na sjevernom Jadranu gdje nisu isključeni ni grmljavinski pljuskovi. Dalmacija će većinom ostati suha, a najvedrije bit će na krajnjem jugu.

Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverac koji će na jugu već prijepodne početi okretati na jugozapadnjak. Jutro na kopnu svježe, mjerit će se između 8 i 13, a na moru malo toplije, između 15 i 18.

U središnjim predjelima drugi dio dana djelomice sunčan, ali uz mogućnost za pokoji lokalni pljusak. Uz slab vjetar temperatura će dosezati između 22 i 25.

Na istoku poslijepodne promjenjivo oblačno, ali u većini predjela suho, najveća mogućnost za pljuskove je u okolici Požege. Temperatura do 24.

U gorju i na sjevernom Jadranu će nestabilnosti biti i u drugom dijelu dana, ali očekuju se i povremena sunčana razdoblja. Puhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz zapadnu obalu Istre nakratko jugozapadnjak. Temperatura između 20 i 24.

U Dalmaciji pretežno sunčano. Ipak, na sjeveru, uz povremeno više oblaka, može pasti i malo kiše ili pokoji pljusak. Vjetar će okrenuti na jugozapadni, a prema kraju dana sjeverozapadni. Temperatura između 24 i 28.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na snazi narančasti meteoalarm Obilna kiša izazvala kaos u Dubrovniku: Stablo palo na Jadransku magistralu, grom izazvao požar

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pojavila se oko 19 sati Stiglo najavljeno zahlađenje i kiša: Varaždince iznenadila - pijavica

More je toplo, mjeri se većinom između 22 i 25, najniže temperature su na Kvarneru. U većini zemlje UV indeks će u utorak biti umjeren, prema jugu visok.

Idući dani u unutrašnjosti djelomice sunčani. U srijedu može pasti
koja kap kiše. U petak se očekuje malo kiše u gorju i unutrašnjosti
Dalmacije. Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati.

Na Jadranu do četvrtka sunčano, zatim porast naoblake i
ponegdje malo kiše. Temperatura zraka i ovdje bez veće promjene.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene