Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

U nastavku tjedna bit će sve toplije: Meteorolog otkriva kada će nam ipak biti potrebni kišobrani

Hladno travanjsko jutro bilo je u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj. Najhladnije u Lici, Gorskome kotaru, Hrvatskom Zagorju i Slavoniji gdje je termometar pokazivao između -3 i -1 Celzijev stupanj. Vremensku prognozu za Dnevnik Nove TV donosi meteorolog Nikola Vikić Topić.

Uz vlagu u zraku, bilo je i mraza koji se u na kopnu, u prosjeku, u travnju javlja jedan do četiri dana mjesečno. I to najčešće dan, dva nakon prolaska hladne fronte pri stabilizaciji atmosfere što nam se upravo događa. Tlak zraka je postojano visok, oko 1020 hektopaskala. Tako će biti i većinu radnog tjedna, sve dok pred vikend polje anticiklone ne počne slabjeti.

U takvim će uvjetima i u utorak ujutro biti sunčano, u Dalmaciji i Slavoniji i vedro, ali još uvijek posvuda svježe i hladno. Na kopnu će najniža temperatura biti između -1 i dva, ponovno je moguć slab mraz, a na obali oko osam Celzijevih stupnjeva. Puhat će slab vjetar, na moru jugo, na kopnu jugozapadni.

U utorak poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Bit će oko četiri, pet stupnjeva toplije nego u ponedjeljak - najviša temperatura oko 20 sa slabim vjetrom promjenjivog smjera.

U Slavoniji obilje sunca, pretežno vedro nebo, samo uz malo oblaka. Puhat će slab vjetar s istoka, a temperatura će rasti do 19, 20 stupnjeva.

U Istri, na Kvarneru te u Gorskom kotaru i Lici u utorak poslijepodne malo oblačnije nego ujutro, ali uglavnom samo uz one visoke i tanke, prozirne oblake, tako da će i dalje prevladavati sunčano vrijeme. Puhat će slabo jugo i jugozapadni vjetar. Temperatura na obali oko 17, a u gorju oko 16 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji poslijepodne uglavnom vedro, sunčano i ugodno. Puhat će slab vjetar s mora, a temperatura će rasti do 17, 18 stupnjeva, u unutrašnjosti i malo više.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Splitu - 1 Turisti nespremni Snažno nevrijeme blokiralo katamarane: "Mislio sam da je potres koliko je grmilo"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigla promjena vremena VIDEO/FOTO Zima u Gorskom kotaru očito još nije rekla svoje: Snježna mećava zatrpala prometnice

Tri dana

U srijedu i četvrtak na kopnu sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. U petak nešto oblačnije pa je poslijepodne i navečer na zapadu moguće malo kiše. Svakim će danom biti toplije. Ujutro od tri do sedam stupnjeva, a danju između 20 i 23.

Na moru sve do vikenda sunčano i toplo. Samo će u srijedu prolazno biti malo oblačnije. Puhat će slabo jugo. Temperatura ujutro oko 10, poslijepodne oko 20 stupnjeva.

U svakom slučaju, idućih dana još ostaje sunčano i toplo. Zatim je za uskrsni vikend izglednije malo promjenjivije i svježije vrijeme, uz nešto više oblaka, pa onda i kiše, no neće padati svugdje niti će pasti veća količina! 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene