Novac, ilustracija
Novac, ilustracija Foto: Dubravka Petric

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 8528 kuna, što je porast od 5,5 posto u odnosu na siječanj 2021., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.


U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za siječanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 7378 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1150 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za siječanj isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 13.681 kunu.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4877 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 11.887 kuna, što je porast za 6,4 posto u odnosu na siječanj 2021. godine.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju