Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Odgovor zna meteorolog Darijo Brzoja

Vrijeme će cijeli tjedan biti pravo zimsko. Hladno, povremeno s oborinama, a na Jadranu će i dalje puhati jaka bura. Ne bi trebalo biti problema kao jučer i danas, no poteškoća u prometu, više od uobičajenih, može biti. Više o prognozi vremena donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Jak vjetar i jak snijeg recept su za prometni kolaps. Iako, prema službenim podacima najviše snijega ukupno ima na Zavižanu, skoro metar, onog novog jutros najviše je izmjereno, očekivano u Gospiću: čak 47 centimetara, koliko je palo između dva mjerenja visine, tijekom 24 sata. Stoga ni prekid prometnih pravaca ne čudi, uz vijavice i zapuhe, ceste je u ovakvim uvjetima naprosto bilo nemoguće održati prohodnima

Pročitajte i ovo Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Dobra je vijest da se vrijeme smiruje, oborina će u utorak biti manje nego u ponedjeljak, a od upozorenja ostaju samo ona na jaku i olujnu buru duž Jadrana.

U unutrašnjosti jutro oblačno, a na moru promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima. U gorju je moguće još malo snijega, a u Dalmaciji kiše: u zaleđu i susnježica. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita uglavnom i s olujnim udarima. Jutarnja temperatura na kopnu će biti od -4 do 1, a na moru od 3 na sjevernom do 8 stupnjeva ponegdje na južnom dijelu. Jug je topliji, između ostalog i zbog dotoka nešto toplijeg sredozemnog zraka, za razliku od onog vrlo hladnog s kontinenta pod čijim je prevladavajućim utjecajem sjever.

Oblačno će se na kopnu zadržati i poslijepodne: uglavnom bez oborina, uz povremeno umjeren sjeveroistočnjak i temperaturu oko 5 stupnjeva.

Oblačno i većinom suho bit će i u Slavoniji i Baranji. Također ostaje hladno uz slab sjeverac i temperaturu od 3 do 5 stupnjeva.

U gorju tijekom dana tek pokoja pahulja, na sjevernom Jadranu mala mogućnost za kap kiše. Dok će u gorskoj Hrvatskoj većinom biti oblačno, na moru će provirivati i sunce. Puhat će umjerena i jaka, na mahove podno Velebita i olujna bura. Temperatura u gorskoj Hrvatskoj i danju oko nule, na višim nadmorskim visinama i niža, dok će na sjevernom Jadranu biti najčešće od 6 do 11 stupnjeva.

U Dalmaciji u utorak poslijepodne najviše sunčanih razdoblja, no uz povremeno oblačnije vrijeme, ovdje je tijekom dana isto i najviše šansi za mjestimičnu kišu. Dakle, dosta promjenjivo. Uglavnom će puhati umjerena i jaka bura, prema kraju dana na sjevernom dijelu u jačanju. Temperatura na obali između 10 i 15 stupnjeva, dok će u zaleđu biti znatno hladnije.

Tri dana kopno

I idućih nekoliko dana u unutrašnjosti će prevladavati oblačno. Povremeno susnježica i snijeg, i to prije svega u gorju: češće u srijedu i četvrtak prijepodne. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura se neće značajnije mijenjati do petka za kad se ipak očekuje malo manje hladno.

Tri dana more

Na Jadranu i sredinom tjedna promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će padati kiša, češće u Dalmaciji. Bit će i vjetrovito, osobito u srijedu kad će bura ponovno pojačati. Krajem dana u Dalmaciji će zapuhati umjereno i jako jugo. Slabljenje i bure i juga očekuje se u petak, a s tim i manji porast temperature zraka.

Vrijeme će za vikend biti povoljnije, poglavito u nedjelju kad bi posvuda trebalo biti više sunčanih razdoblja. U subotu još promjenjivo, oblačnije na kopnu, no ukupno očekujemo i blagi porast temperature. To ne znači da će biti toplo, ali će svakako biti toplije nego veći dio ovog zimskog tjedna. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene