Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ples sunca i oblaka: Meteorolog otkriva kakvo će vrijeme biti idućih dana, ali i kada stiže promjena

Idućih nekoliko dana iznad našeg područja zrak će izrazito brzo strujati u višim slojevima atmosfere, zbog čega će se isto tako brzo izmjenjivati i karakteristike vremena, odnosno sunčana i ona oblačnija razdoblja. Oblaci će tu i tamo nositi i oborine, no uglavnom slabe. Više doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Darija Brzoje.

Novo jutro u većini će krajeva biti dosta sunčano, suho, stabilno. Pritom je u unutrašnjosti na zapadu mjestimice moguća i kratkotrajna magla. Malo oblaka, većinom na istoku i sjeveru. Vjetar slab, na sjevernom Jadranu uglavnom zapadni, a južnije u Dalmaciji bit će još malo bure u početku. Navečer će okrenuti na jugo, prolazno. Upozorenja za srijedu nema: jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, u gorju malo niža, a na Jadranu uglavnom između 1 i 6 stupnjeva. Dakle, ipak će jutro biti malo manje hladno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne djelomice sunčano, ali uz promjenjivu, povremeno i povećanu naoblaku. Bez oborina i bez vjetra ili uz slab jugozapadnjak ovdje u središnjoj Hrvatskoj i temperaturu najčešće oko 8-9 stupnjeva.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji. Možda nešto promjenjivije, malo više oblaka, a manje sunca nego na zapadu, no to su u prognozi sad već nijanse. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 8 do 11 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj, a poglavito na sjevernom Jadranu većinom će prevladavati sunčano. Prolazno će nešto naoblake biti uglavnom u gorju sredinom i ponovno krajem dana. Zapuhat će uglavnom slab jugozapadni, na moru i zapadni vjetar. Dnevna temperatura u gorju od 5 do 8, a na sjevernom Jadranu 10 ili 11 stupnjeva.

I u Dalmaciji će najvećim dijelom prevladavati sunčano vrijeme, mada i ovdje tijekom dana može biti promjenjive naoblake, no ukupno, može se reći da će biti više sunca nego drugdje. Ujutro na jugu još bura, potom većinom zapadni i jugozapadni vjetar, a navečer i osobito u noći na četvrtak uz obalu će ponegdje i okrenuti na jugo. Temperatura od 11 do 14 stupnjeva. Za prvi dan veljače, uz sunce i izostanak jačeg vjetra, bit će to prilično ugodan dan.

Što nas čeka idućih dana?

U drugoj polovici tjedna očekuje nas djelomice sunčano vrijeme, uz promjenjivu naoblaku. Dakle, i dalje izmjena sunca i oblaka. Pritom mjestimice može biti i malo kiše, najizglednije u četvrtak i ponovno u subotu, a na zapadu i u petak. Zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će u petak još i pojačati, najviše u sjevernim i istočnim kopnenim krajevima. U petak i malo hladnije, no za vikend se očekuje porast temperature.

Na Jadranu ponešto sunčanije, no i ovdje će uz promjenjivu naoblaku idućih dana biti mogućnosti za malo kiše. Najvjerojatnije u četvrtak u Dalmaciji. Zapuhat će prvo sjeverozapadnjak, potom u petak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, osobito jak na srednjem i južnom Jadranu.

U nedjelju bi uglavnom u unutrašnjosti moglo biti slabih oborina, prolazno, uz ne prehladno, ali promjenjivo vrijeme. U prvoj polovici idućeg tjedna zato nestabilno s novim oborinama te će ponovno postupno zahladnjeti, moguće i osjetno. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene