Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Preko dijela zemlje proći će hladna fronta: Pogledajte što slijedi nakon nje

DHMZ je upozorio na pojavu hladnog vala, no slijedeći tjedan temperatura bi ipak trebala rasti, detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Na vrijeme će i u četvrtak posvuda djelovati jaka anticiklona unutar koja će i dalje zadržavati razmjerno suh i hladan zrak. Na istočnom dijelu anticiklone u četvrtak će potkraj dana i u noći na petak u jakoj sjevernoj visinskoj struji preko sjevernog dijela zemlje prijeći ova hladna fronta koja će zbog nedostatka vlage donijeti samo prolaznu naoblaku.

U četvrtak ujutro i prijepodne u unutrašnjosti mjestimice magla i niska naoblaka koja će biti češća i dugotrajnija na istoku zemlje. Drugdje će prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu slaba i umjerena, podno Velebita i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -5, na Jadranu od 1 do 7 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povratak u zemlju Sarma na skijanje, skupi parfemi i cigarete za doma: Provjerite što sve smijete, a što ne smijete nositi preko šengenske granice

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj do večeri pretežno sunčano. Prema kraju dana sa sjevera jače naoblačenje ponegdje, u Podravini ponegdje uz umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom oko nule.

U istočnim predjelima poslijepodne prolazno razvedravanje, a navečer sa sjevera novo jače naoblačenje, a mjestimice će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura od -3 do 0.

U Gorskoj Hrvatskoj barem djelomice, a na Sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorskom području vjetar uglavnom slab. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita i jaka bura - koja će potkraj dana još jačati. Najviša temperatura od -3 do -1, na moru od 7 do 10 stupnjeva

U Dalmaciji pretežno sunčano, no hladno uz umjerenu do jaku buru koja će još jačati prema kraju dana. Temperatura od 8 do 12 stupnjeva.

Slijedećih dana u unutrašnjosti u petak promjenljivo oblačno uz poneku pahulju snijega. Za vikend pretežno sunčano. Jedino u gorskom području u nedjelju s jugozapada postupan porast naoblake pa potkraj dana može biti malo kiše.

Vjetar većinom slab, u petak ponegdje umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, a u nedjelju će u gorju jačati jugozapadnjak. Jutra i dalje razmjerno hladna.

Pročitajte i ovo Pune ambulante - 1 Pozivaju na cjepljenje Zdravstveni sustav pod opterećenjem: Ambulante pune pacijenata oboljelih od korone, gripe i hripavca

Na Jadranu do nedjelje će prevladavati sunčano. U nedjelju s jugozapada postupan porast naoblake pa u drugom dijelu i prema kraju dana može pasti malo kiše. U petak će puhati umjerena i jaka bura, pod Velebitom i s olujnim udarima. Bura će u subotu oslabjeti, a u nedjelju će zapuhati jugozapadnjak i jugo. Jutro i ovdje hladno.

U subotu posvuda će, dakle, prevladavati sunčano. U nedjelju s jugozapada porast naoblake, a zatim i umjeren porast temperature zraka. Potkraj nedjelje i u ponedjeljak na Jadranu i u gorju, zatim i u istočnim predjelima, mjestimice kiša.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene