Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nastavlja se kiša i tmurno vrijeme, ponegdje će temperature ipak ići i do 18 stupnjeva

Aktualno Galerija +0 Kiša u Zagrebu Galerija 1/1 >>
Meteorolog Ivan Čačić u Dnevniku Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u idućim danima.

I u utorak su većinu krajeva prekrivali oblaci. U zapadnim predjelima tmurnom je ugođaju doprinijela i slaba rosulja. Zamjetno vedrije uz više svjetline i sunce bilo na istoku zemlje.

Vrijeme je već danima na granici utjecaja između sredozemne ciklone i polja visokog tlaka zraka. U srijedu će ovaj ciklonalni vrtlog najviše utjecati na vremenske prilike na Jadranu.

U četvrtak ujutro će u većini krajeva biti umjereno ili pretežno oblačno. U unutrašnjosti ponegdje magla. Na Jadranu i u krajevima uz Jadran mjestimice kiša, a ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina, osobito na otvorenom moru i otocima.

Na većem dijelu Jadrana slabo i umjereno jugo, na otvorenom moru ponegdje i jako. Na sjevernom Jadranu slaba i umjerena, podno Velebita i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti između 1 i 6, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

U Središnjoj Hrvatskoj danju pretežno oblačno ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. Prijepodne mjestimice magla. Vjetar slab, a najviša dnevna temperatura od 6 do 9 stupnjeva.

U istočnim predjelima umjereno ili pretežno oblačno, u prvom dijelu dana ponegdje s maglom. Vjetar uglavnom slab. Poslijepodneva temperatura također od 6 do 9 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno ponegdje uz moguću slabu kišu. Na Jadranu u prvom dijelu dana pretežno oblačno ponegdje s kišom. Zatim se očekuju sunčana razdoblja. Puhat će slaba i umjerena, bura. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 5 do 10, na Jadranu od 13 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenljivo do pretežno oblačno. Ponegdje kiša, a lokalno pljuskovi i grmljavina. Puhat će slabo i umjereno jugo, na otvorenom moru mjestimice i jako.

Poslijepodne temperatura između 14 i 18 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Ivan Čačić u Dnevniku Nove TV.

U četvrtak u unutrašnjosti pretežno oblačno još ponegdje s kišom. Od petka, ujutro zamjetno hladnije mjestimice s maglom, a zatim djelomice sunčano.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zašto skrivati? Na njihovim fotografijama osjeti se temperatura zraka, je li i vama prohladno?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUMMIT O KLIMI Dramatično upozorenje UN-a o klimi: "Ako ne dođe do značajnog smanjenja emisija u sljedećem desetljeću..."

Na Jadranu u četvrtak promjenljivo ponegdje s kišom, moguće i grmljavinom. Od petka uglavnom sunčano. U četvrtak slabo i umjereno jugo, zatim bura, na sjevernom Jadranu i jaka. Od petka posvuda sjeverozapadnjak koji će u subotu potpuno oslabjeti. Jutarnja temperatura, kao i na kopnu od petka niža, a poslijepodnevna bez veće promjene.

Dugotrajna magla i niski oblaci zacijelo u velikoj mjeri djeluju na naše raspoloženje zbog nedostatka svjetlosti od Sunca. Uz temperaturu i vlagu - tmurnom vremenu zasigurno doprinosi i nevidljivi krivac - sloj temperaturne inverzije. To je tanak, vrlo stabilan sloj u donjoj atmosferi u kojem temperatura raste s visinom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene