Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo gdje je palo najviše

FOTO Snijeg zabijelio Hrvatsku: Bijeli pokrivač očekuje se i na Jadranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je u nedjelju pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, na Jadranu kišom i snijegom.

Prema podacima DHMZ-a od 7 sati najhladniji grad u Dalmaciji trenutno je Imotski gdje je 0 °C. Sinj mjeri 1, Zadar 3, Split i Šibenik 6, Hvar 9, a Dubrovnik 12 stupnjeva. Najviše je snijega napadalo također u Imotskom, čak 25 centimetara, dok je Sinj zabijelilo 9 cm.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Snijeg je stvorio probleme i u prometu.

Snijeg zabijelio Rijeku i okolicu

Snijeg, koji je u riječkoj okolici počeo padati u subotu poslijepodne, a u samoj Rijeci sinoć, na nekim cestama u Primorsko-goranskoj županiji u nedjelju prijepodne otežava promet te su uvedeni zimski uvjeti, a tzv. stara cesta preko Učke je u potpunosti zatvorena za promet.

Probleme u prometu izaziva i bura, posebno na autocesti od Grobničkog polja prema Gorskom kotaru te na Krčkom mostu.

U Rijeci je izmjereno dva centimetra snježnog pokrivača u 7 sati, zabijelila se Učka sve do mora pa i kvarnerski otoci.

Snijeg uz buru nastavlja padati u nekim dijelovima riječke okolice.

Stožer zimske službe grada Rijeke proglasio je 2. stupanj pripravnosti, a trenutno nema većih problema u prometu na području grada.

Sve lokalne autobusne linije prometuju uredno, dok su neke od županijskih skratile trase, odnosno autobusi ne idu do krajnjih odredišta u zaleđu Rijeke jer ceste još nisu očišćene.

Snijeg i na Jadranu

Snježni pokrivač će se u unutrašnjosti do kraja dana još povečati za 10 do 15 cm, a tanak snježni pokrivač moguć je i ponegdje na Jadranu. Vjetar povremeno umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni.

VIDEO Ostali zatočeni na cesti: Blokirano 15.000 vozila, jedna osoba poginula!

Na Jadranu će se jaka i olujna bura od sjevernog proširiti na cijeli Jadran, a samo na južnom prijepodne još jak do olujan jugozapadnjak i jugo. Postupno će biti hladnije. Najviša temperatura od -5 do 0, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 0 do 5, na srednjem i južnom od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za nedjelju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene