Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ima li nade za ovogodišnje proljeće? Meteorolozi nam imaju ponešto za reći o danima koji dolaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svibanj je mjesec u kojem obično uživamo u suncu i toplini, a nerijetko bude i vruće, pa se otvara i sezona kupanja. Međutim, ove godine nikako da se pošteno zagriju ni zrak ni more, a i sa sunčanim danima smo kratki. Zato i ne čudi što nam posljednjih dana nedostaje energije, i što svi gledamo u nebo i pitamo se kada će ljeto početi. Ovaj ćemo tjedan nastaviti s nešto sunčanijim i toplijim vremenom, koje će i dalje biti nestabilno, ali će barem završiti cjelodnevno sivilo.

U petak ujutro napokon će biti više sunčana vremena. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, drugdje djelomice sunčano, a kiše može biti uglavnom na istoku. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a na moru umjerena, jaka, podno Velebita na udare i olujna bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Iako neće biti posve sunčano, u nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj bit će vedrije nego u četvrtak. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će iznositi oko 20 stupnjeva.

U Slavoniji će biti djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno, pa bi moglo biti ponekog pljuska. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, najviša će temperatura iznositi 22 stupnja.

Na sjevernom Jadranu te u gorskim predjelima vrijeme će biti djelomice sunčano. Na moru će i dalje puhati umjerena, jaka, na udare i olujna bura. Temperatura će se kretati od 15 do 21 stupanj.

U Dalmaciji će biti pretežno ili djelomice sunčano, a na jugu je moguć pokoji lokalni pljusak. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura, uz koju će temperatura biti iznad 20 stupnjeva.

Iduće će dane u kopnenoj Hrvatskoj obilježiti slično vrijeme. Bit će djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno: u subotu će kiše ponajprije biti na istoku, a zatim pomalo posvuda, ali će biti toplije.

I na obalnim dijelovima idućih će dana biti više sunčanog vremena, ali i poneki lokalni pljusak. Bura će oslabjeti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će se također povisiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene