Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Možete početi planirati vikend na otvorenom: U tjedan smo ušli u pratnji zime, ali stižu dobre vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako smo u tjedan ušli uz pratnju pravog zimskog vremena, dobra je vijest da nas od srijede, a pogotovo prema kraju tjedna, čekaju sunčani i sve topliji dani. Ipak, u srijedu će vrijeme još uvijek biti hladno, često uz mraz i maglu, a bura će oslabjeti tek u četvrtak.

Tijekom srijede ujutro će na sjevernom i srednjem Jadranu bura opet imati olujne i orkanske udare, što će donijeti nove probleme u prometu. Više oblaka tijekom jutra će biti na istoku i jugu zemlje, gdje je moguća i koja kap kiše, dok je u Lici moguća koja pahulja snijega. Temperatura će u gorju iznositi od -4 do jednog stupnja, od nule do pet u unutrašnjosti Istre i većini kopnenih krajeva, te između šest i 11 na Jadranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj ostati sunčano, a temperatura će se kretati oko 10 do 11 stupnjeva. Puhat će umjeren sjeverac, u gorju s jakim udarima.

U Slavoniji će poslijepodne biti više sunca. Puhat će umjeren sjeverrozapadnjak, u zapadnoj Slavoniji uz jake udare. Temepratura će iznositi između 10 i 13 stupnjeva.

Jaka bura će tijekom dana stvarati probleme u Istri i gorskoj Hrvatskoj jer će imati olujne, a u podvelebitskom dijelu i orkanske udare. Ondje će biti malo toplije nego u utorak: temperatura će u obalnim dijelovima iznositi između osam i 13, a gorju četiri do sedam stupnjeva.

Sunčano će poslijepodne biti i u Dalmaciji. Ondje će puhati jaka bura s olujnim udarima, a temperatura će iznositi od 11 u unutrašnjosti do najviše 17 na samom jugu.

Kopnenim dijelovima Hrvatske vraća se sunčano, a polako i sve toplije vrijeme. Jedino će jutra ostati hladna te će u većini unutrašnjosti bit i mraza ili jutarnje magle. Početkom vikenda opet nas čeka i temperatura viša od 20 stupnjeva.

I na Jadranu slijede sunčani i topliji dani. Bura će probleme stvarati još tijekom srijede, a podno Velebita i u četvrtak. Ipak, neće biti orkanskih, nego olujnih udara. U petak će bura oslabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura će iznositi od sedam do 19 stupnjeva.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene