Ponovno kreću vrućine. Temperature će se penjati iznad 30 stupnjeva.

Galerija


Stabilno, sunčano, sušno, na Jadranu i ekstremno sušno razdoblje nastavlja se i dalje. Čini se da će ovo ljeto ostati zapamćeno po izrazito visokim temperaturama te dugotrajnim toplinskim valovima.

Vezani članci Turisti se u Dubrovniku na razne načine spašavaju od vrućina (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Liječnici upozoravaju na vrijeme opasno po zdravlje: Toplinski val srušio rekorde u Europi, ekstremne vrućine prže i Hrvatsku Ekstremno visoke temperature u Šibeniku (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 2 Zbog toplinskog vala objavljena upozorenja: Još nekoliko dana dijelovi Hrvatske pržit će se na ekstremnim vrućinama

A pred nama je još jedan toplinski val, tako ćemo se krajem ovog tjedna i početkom idućeg grijati, možda bolje rečeno pregrijavati na 35, 36 stupnjeva.

Nad našim krajevima zadržava se polje povišenog tlaka, a upravo ova anticiklona određivat će nam vrijeme još barem nekoliko dana.

Četvrtak

U takvim okolnostima od jutra u četvrtak pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Puhat će većinom slab vjetar, još ujutro uz obalu do umjeren burin. U nastavku dana pretežno sunčano uz slab vjetar ni danju neće biti previše vruće - oko 30 stupnjeva.

I u Slavoniji većinom sunčano, uz visok UV-indeks te povoljne biometeorološke prilike i temperaturu do 30-ak stupnjeva.

U gorju pretežno sunčano, tek ponegdje s umjerenom naoblakom, ali bez oborina, na sjevernom Jadranu često i uz potpuno vedro nebo. Puhat će slab do umjeren zapadnjak. Temperatura uglavnom od 28 do 31 stupnja.

I na jugu sunčano i vedro, u odnosu na prethodne dane vjetar će biti osjetno slabiji - puhat će uglavnom slab, povremeno umjeren maestral, a temperatura ovdje do najviše 32 stupnja.

Vikend

Idućih dana na kopnu sunčano uz povratak ljetnih temperatura, pa nas krajem tjedna ponovno očekuje 35 stupnjeva. Ni na Jadranu ljeto još nije blizu kraja, i ovdje će idućih dana biti sunčano i vruće, također preko 35 stupnjeva.

Dakle, pred nama je novi toplinski val, jutra će na kopnu biti sve toplija, ali ne samo jutra nego i dani.